Cicle de xerrades

 

Un cop al mes l’associació Caiev organitza trobades pedagògiques i conferències en relació a temes de criança i educació viva.

 

Les trobades estan obertes a tothom a un preu de 5 €. Per a les persones Amigues de l’associació Caiev són gratuïtes.

Recordeu que si feu un curs de l’associació Caiev aquest any, ja sou Amigues. I si no és el cas, podeu esdevenir Amics a través del formulari d’aquesta mateixa web, o bé podeu fer-vos socis directament el dia de les trobades-conferències.

 

Les trobades tenen lloc a l’escola Congrés Indians, de 19 a 21 hores.

 

No cal confirmar assistència prèviament.

 

____________

 

Cicle 2017-18:

 

Dimarts 19 de setembre

Intervenir i millorar les relacions familiars i d’aprenentatge des de la pràctica taoista del Yin Yang i els 5 elements

A càrrec de Francesc Marieges, professor de Filosofia de la Medicina Tradicional Xinesa i autor del llibre “El Tao del Cambio”

 

Dimarts 24 d’octubre

El ioga amb infants

A càrrec de Bea Garcia, professora de ioga i educadora infantil

 

Dijous 9 de novembre

Acompanyant la música dels infants. Escolta, joc i relació

A càrrec de Joan Manel Chouciño, músic i pedagog

 

Dilluns 11 de desembre

Què pot fer la reflexologia dins la família

A càrrec de Bibiana Carrasco, cirurgiana infantil i reflexòloga. Coordinadora de l’Equip de Reflexologia de la unitat d’Onco-hematologia de Sant Joan de Déu

 

____________

Dimarts 24 d’octubre:

 

EL IOGA AMB INFANTS

En la sessió, la Bea ens convidarà a una classe de ioga per a que visquem el plantejament en primera persona, així com l’experiència que en poden tenir els infants. A continuació podrem comentar-ho i formular-li preguntes.

 

____________

 

Dimarts 19 de setembre:

 

INTERVENIR I MILLORAR LES RELACIONS FAMILIARS I D’APRENENTATGE DES DE LA PRÀCTICA TAOISTA DEL YIN YANG I ELS CINC ELEMENTS

El model Taoista és un model capdavanter per entendre les dinàmiques de les relacions humanes i de qualsevol altre manifestació de la natura. Els ésser humans som una expressió més de la natura i seguim les seves regles com la resta de la creació. Observant la natura podem entendre com es donen els sistemes de relació entre els seus elements i, per tant, entendre com es donen aquests sistemes entre els éssers humans.

Prenent com a base el Yin Yang i les Cinc Fases Taoistes (aigua, fusta, foc, terra i metall), treballem dinàmiques quotidianes i esbrinem tipus de mares i pares, tipus d’educadors, tipus de nens, tipus d’espais i tipus de propostes, tot mirant com es conformen les principals relacions entre ells i com aconseguir els millors resultats per a tots, com a producte d’un procés de voluntat i consciència.

És un procés senzill, directe, dinàmic i natural. Coneixes quina és la teva naturalesa i les dels que t’envolten?

 

 

 

 

Francesc Marieges és professor especialista en la psicologia i la filosofia de la Medecina Tradicional Xinesa; estudià Alquímia Taoista amb en Juan Li; és Màster en PNL; Facilitador en Mythoself Process. Professor de kinesiologia global i emocional. Graduat en Psicologia Evolutiva. Imparteix cursos i seminaris a Espanya, Argentina, Mèxic, Portugal. Autor del llibre “El Tao del cambio”.