Cicle de xerrades

 

Un cop al mes l’associació Caiev organitza trobades pedagògiques i conferències en relació a temes de criança i educació viva.

 

Les trobades estan obertes a tothom a un preu de 5 €. Per a les persones Amigues de l’associació Caiev són gratuïtes.

Recordeu que si feu un curs de l’associació Caiev aquest any, ja sou Amigues. I si no és el cas, podeu esdevenir Amics a través del formulari d’aquesta mateixa web, o bé podeu fer-vos socis directament el dia de les trobades-conferències.

 

Les trobades tenen lloc a l’escola Congrés Indians, de 19 a 21 hores.

 

No cal confirmar assistència prèviament.

 

____________

 

Cicle 2017-18:

 

 

 

Dimarts 19 de setembre

Intervenir i millorar les relacions familiars i d’aprenentatge des de la pràctica taoista del Yin Yang i els 5 elements

A càrrec de Francesc Marieges, professor de Filosofia de la Medicina Tradicional Xinesa i autor del llibre “El Tao del Cambio”

 

Dimarts 24 d’octubre

El ioga amb infants

A càrrec de Bea Garcia, professora de ioga i educadora infantil

 

Dijous 9 de novembre

Acompanyant la música dels infants. Escolta, joc i relació

A càrrec de Joan Manel Chouciño, músic i pedagog

 

Dilluns 11 de desembre

Què pot fer la reflexologia dins la família

A càrrec de Bibiana Carrasco, cirurgiana infantil i reflexòloga. Coordinadora de l’Equip de Reflexologia de la unitat d’Onco-hematologia de Sant Joan de Déu

 

Dijous 18 de gener de 2018

El teatre com a eina pedagògica

A càrrec de Rosa Gàmiz, actriu

 

Dimarts 20 de febrer de 2018

El seitai dins l’àmbit educatiu

A càrrec de Magda Barneda, mestra i instructora de Seitai, i Mar López, professora i monitora de Seitai

 

 

____________

 

Dimarts 20 de febrer:

 

EL SEITAI DINS L’ÀMBIT EDUCATIU

En aquesta xerrada-taller descobrirem com el Seitai pot contribuir al benestar del professorat i de l’alumnat. A saber escoltar, observar i dialogar amb les necessitats i els ritmes propis i els dels infants i joves que acompanyem en el dia a dia a l’escola.

  Magda Barneda, diplomada en Magisteri per la Universitat de Barcelona (1972); titulada com a mestra de Ioga per la AEPY, Associació Espanyola de Practicants de Yoga (1972); Instructora de Seitai per l’escola Seitai Barcelona de Katsumi Mamine (1979); Màster en Psicologia Aplicada amb Metodologia DBM per la Universitat de València (1999); Diplomada en Hipnosi per la Universitat de València (1999).

Porta tota una vida dedicada a l’estudi i l’observació de la relació entre el cos i la ment i s’ha mantingut activa practicant Seitai tant en la seva vida personal, amb la seva família i en l’àmbit professional.

Partint d’aquests coneixements i d’aquesta experiència, en els últims anys es centra també en portar el Seitai dins l’àmbit educatiu. En aquest context porta diferents grups de criança i imparteix diferents tallers sobre maternitat i paternitat, monogràfics sobre l’agressivitat i l’adolescència i cursos dirigits a educadors i mestres a la Universitat de Barcelona i en diferents centres educatius.

Juntament amb un grup de persones crea l’Associació Espaidó amb l’objectiu de promoure i donar a conèixer la Cultura Seitai i poder continuar investigant i aprofundint en ella.

Mar López, llicenciada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. Des de fa molts anys que està vinculada al món educatiu (passant per totes les etapes: des de l’acompanyament a Infantil i primària fins a la docència a Secundària i Batxillerat). Experiència en educació emocional i en educació viva. Co-fundadora de l’Associació Acompanya’m, per una criança respectuosa. Forma part de l’equip Espaidó des d’on col.labora aportant la mirada del Seitai dins l’àmbit educatiu. És cocreadora de la Fundació Inspira Educació, l’objectiu de la qual és la transformació del món a través de l’educació. Formadora de mestres i professors.

__________

 

Dijous 18 de gener:

 

EL TEATRE COM A EINA PEDAGÒGICA

El taller de teatre és un espai de creació i llibertat. Una eina d’educació i cultura. Però també una eina d’autoconeixement. Les escoles han de poder trobar els espais per a que això sigui possible.

   Rosa Gàmiz es llicencia a l’Institut del Teatre l’any 1990. Inicia la seva activitat professional amb la companyia “T de Teatre”, essent-ne una de les fundadores. Des de llavors ha participat en nombroses produccions teatrals amb reconeguts directors i actors. També ha fet cinema i televisió. Des de l’any 96 compagina la seva feina d’actriu amb la de mestra de taller de teatre per a nens i nenes de totes les edats. Ha coordinat diverses escoles de teatre i ha realitzat molts cursos, seminaris i post-graus sobre pedagogia teatral.

 

__________

 

Dilluns 11 de desembre:

 

QUÈ POT FER LA REFLEXOTERÀPIA DINS LA FAMÍLIA

Xerrada-taller per a tots els pares interessats en aprendre un llenguatge diferent de comunicació i de vinculació entre els membres de la família.

 

Programa:

  • Conceptes bàsics de reflexoteràpia
  • Indicacions i limitacions de la tècnica
  • Tècniques per a cada situació i finalitat
  • Pràctica per parelles entre els assistents

Dra. Bibiana Carrasco, cirurgiana infantil i reflexòloga. Coordinadora de l’Àrea de Massatge i Reflexoteràpia d’AFANOC. Coordinadora de l’Equip de Reflexologia de la Unitat d’Onco-Hematologia de l’Hospital de Sant Joan de Déu. Professora de Post-grau de Reflexoteràpia a l’Escola d’Infermeria de Sant Joan de Déu. Docència a diferents nivells i institucions.

 

Com que no es podran atendre més de 18 persones, es prega reservar plaça trucant a: 616064372 (Assumpta). Gràcies! 

__________

 

Dijous 9 de novembre:

 

ACOMPANYANT LA MÚSICA DELS INFANTS. ESCOLTA, JOC I RELACIÓ

Des d’abans de néixer, escolta i expressió musical són presents a la nostra vida quotidiana i construeixen la nostra relació amb l’espai, amb nosaltres mateixos i amb l’altre. Fem servir els elements musicals del llenguatge verbal molt abans de tenir consciència del seu significat gramatical. I és que la música és innata en l’ésser humà, una forma de conèixer i viure, personalment i social.

De tant musicals com som, cal que ens preguntem com acompanyar el desenvolupament musical de la infància per a promoure i respectar les identitats. Amb quines activitats i músiques? Com promoure el desenvolupament autònom de l’expressió musical? Quins repertoris oferir i compartir amb els infants, com acompanyar l’audició?

L’escolta de la cultura musical i sonora pròpia dels infants, l’observació del joc i l’exploració sonores del món, i les qualitats sonores i musicals de les nostres relacions humanes ens porten a una revisió del concepte de música sorgit directament de l’exploració d’una idea d’infància, d’ésser i de viure. En definitiva, de la música com a activitat humana i de la pròpia condició de l’ésser.

 JoanManuel Chouciño, músic i musicòleg, especialista en arpes històriques i modernes.i

Compagina la interpretació i la docència en diferents nivells educatius, portant de l’escenari a l’aula l’experiència de la música en viu. El seu treball musical amb la primera infància es fonamenta en la interpretació, l’escolta i la documentació de la relació dels infants amb el so i la seva música interior. Ha assessorat el projecte “Paisatges Sonors”, dirigit per Alfredo Hoyuelos i Rocío Galindo i fruit de la col·laboració de les escoles infantils de Pamplona i Sant Pol de Mar.

És membre del projecte Music and Resilience Support d’estudi i promoció de l’ús de la música per al benestar i la salut de les comunitats que pateixen algun tipus de privació, com són, a l’actualitat europea, immigrants, refugiats i desplaçats.

tol superior en arpa pel Conservatori del Liceu de Barcelona (2000), llicenciat en Història i Ciències de la Música per la Universitat de la Rioja (2011) i Diploma d’Estudis Especialitzats en Musicologia, per la Universitat Autònoma de Barcelona (2005)

__________

 

Dimarts 24 d’octubre:

 

EL IOGA AMB INFANTS

En la sessió, la Bea ens convidarà a una classe de ioga per a que visquem el plantejament en primera persona, així com l’experiència que en poden tenir els infants. A continuació podrem comentar-ho i formular-li preguntes.

 

____________

 

Dimarts 19 de setembre:

 

INTERVENIR I MILLORAR LES RELACIONS FAMILIARS I D’APRENENTATGE DES DE LA PRÀCTICA TAOISTA DEL YIN YANG I ELS CINC ELEMENTS

El model Taoista és un model capdavanter per entendre les dinàmiques de les relacions humanes i de qualsevol altre manifestació de la natura. Els ésser humans som una expressió més de la natura i seguim les seves regles com la resta de la creació. Observant la natura podem entendre com es donen els sistemes de relació entre els seus elements i, per tant, entendre com es donen aquests sistemes entre els éssers humans.

Prenent com a base el Yin Yang i les Cinc Fases Taoistes (aigua, fusta, foc, terra i metall), treballem dinàmiques quotidianes i esbrinem tipus de mares i pares, tipus d’educadors, tipus de nens, tipus d’espais i tipus de propostes, tot mirant com es conformen les principals relacions entre ells i com aconseguir els millors resultats per a tots, com a producte d’un procés de voluntat i consciència.

És un procés senzill, directe, dinàmic i natural. Coneixes quina és la teva naturalesa i les dels que t’envolten?

 

 

 

 

Francesc Marieges és professor especialista en la psicologia i la filosofia de la Medecina Tradicional Xinesa; estudià Alquímia Taoista amb en Juan Li; és Màster en PNL; Facilitador en Mythoself Process. Professor de kinesiologia global i emocional. Graduat en Psicologia Evolutiva. Imparteix cursos i seminaris a Espanya, Argentina, Mèxic, Portugal. Autor del llibre “El Tao del cambio”.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [804.26 KB]

 

• Traduce •
Scroll to Top
WhatsApp Horari whatsApp 11 a 14h i de 17 a 20:30h