CICLE GRATUÏT DE CONFERÈNCIES: PROCESSOS DE MILLORA A LES ESCOLES

En aquest curs 22/23 que comencem, ara que sembla que ens trobem en un escenari més favorable per a la reflexió pedagògica, des del Caiev volem organitzar un cicle de conferències per afavorir els processos d’anàlisi i millora a les escoles.
Per a això, hem preparat tres conferències per al primer trimestre del curs, durant les quals compartírem algunes idees i alguns recursos per orientar un procés de millora constant als centres educatius.
Cada sessió està dedicada a una temàtica, i comptarà amb una presentació – xerrada d’en Jordi Mateu i amb un temps per a les preguntes i el diàleg.

14 Octubre: De què parlem quan parlem d’acompanyament emocional?

En aquesta segona jornada, presentarem una definició del que entenem per acompanyament integral de totes les dimensions de la persona, dels patrons d’acompanyament típics a la nostra societat, de l’acompanyament de l’afectivitat i de l’educació socio emocional, dels tres moments en tot acompanyament emocional, de les necessitats bàsiques per a la construcció d’una personalitat sana, dels mapes mentals, dels dos registres en tota comunicació humana, i de les bases per a una comunicació que uneixi.

4 Novembre: Aclarim-nos amb les estructures pedagògiques

En aquesta primera sessió presentarem un esquema que ajuda a classificar i definir cada estructura pedagògica: ambients, tallers, projectes, tasques diversificades, racons, processos, temps de grup, rotllanes, etc. Un cop definida cada estructura pedagògica, presentarem exemples de models organitzatius d’escoles vives i plantejarem itineraris per progressar des de plantejaments més directius i homogeneïtzadors, cap a plantejaments més auto regulats i personalitzats.

2 Desembre: Processos de millora a les escoles

En aquesta tercera sessió, presentarem les 5 condicions bàsiques per als processos de canvia a les escoles, i compatirem dues eines per facilitar la millora constant: l’Índex de Qualitat d’Educació Viva (l’IQEV) i el Programa d’acompanyament i formació a escoles en procés de canvi (PAFEC). Parlarem de les dinàmiques més freqüents que es donen durant els processos
de canvi a les escoles i de com acompanyar-les des d’una estructura clara i flexible.
Compartirem també les errades més comunes en aquests processos tant pel que fa a les escoles públiques com a les escoles alternative

UBICACIÓ - ESCOLA JAUME I

Carrer de Melcior de Palau, 134, 08014 Barcelona. Al costat de l'estació de Sants de Renfe.

Si vols participar en qualsevol dels dies del cicle de conferències omple al seguent formulari.

Cicle conferències
• Traduce •
WhatsApp Horari whatsApp 11 a 14h i de 17 a 20:30h