Contes per gaudir

Contes per gaudir

Els contes, les històries, les narracions són portes obertes a moltes possibilitats. El fet d’entrar en mons imaginats, màgics, simbòlics ja és en si una meravella i una gran vivència. Però a més, aquesta altra dimensió de la realitat ens pot permetre entrar en situacions o temes que no sabem mirar de cara. Ens pot ajudar a conceptualitzar, identificar, descriure amb detall imatges, vivències o estats que volem comprendre o pair. Ens permet viatjar entre l’explícit i l’implícit passant per una gran gama de matisos per a totes les sensibilitats.

La força de les imatges dels contes il·lustrats potencia, amplia o concreta el que pugui representar la història per al lector. Tot plegat pot ser una bona entrada a l’obra d’art.

Si inventar un conte respon a l’impuls de compartir alguna cosa, qui el tria pot estar cercant respostes. Els adults i adultes sovint busquem contes que puguin ser “útils” per abordar un tema, posar paraules i imatges a situacions que es donen. També podem voler mostrar un model de com ens agradaria que els més menuts transitin alguns moments de la seva infància o adolescència, o una finestra per a que descobreixin aspectes de la vida que potser no es troben en el seu espai habitual.

Sigui com sigui, un bon conte no ens hauria de deixar indiferents. I a l’hora de fer-ne l’elecció, hauríem de tenir clar per a qui és i què volem dir-li.
Aquest Sant Jordi us convidem a entretenir-vos-hi una mica, a l’hora de cercar contes. I que la tria tingui sempre el gaudi com a conseller.

Ens aventurem a oferir-vos un petit llistat de contes que trobem recomanables, moguts per les nostres pròpies experiències de goig. Us proposem històries que ens han commogut per la bellesa dels seus textos i il·lustracions, o per com ens han traslladat a l’emoció, la resposta, la vivència que necessitàvem en aquell precís instant, o per com ens han permès compartir amb els nostres infants i joves idees o situacions que nosaltres o ells no sabíem expressar. Tots ells, petites obres d’art:

 

T’estimaré sempre, petitó

Debi Gliori

Timun Mas (Grup editorial 62, Estrella Polar)

Sobre l’amor incondicional d’una mare. Una veritable joia. Adreçat a tots els fills i filles, tinguin l’edat que tinguin.

 
 

Set ratolins cecs

Ed Young

Ediciones Ekaré

Per veure el tot hem d’anar més enllà de les mirades parcials. Provinent de la filosofia de la pintura xinesa. Per a infants a partir de tres anys.

 

 
 

Els veïns del C/Quisap

Cristina Zafra

Editorial Comanegra

Rere els problemes i les solucions tan originals d’aquests sorprenents veïns, veiem com cadascú té una capacitat única i meravellosa per ajudar els altres. Adreçat a infants a partir de cinc anys.

 

L’Ocell de Foc

Emili Teixidor

Editorial Cruïlla

Un viatge al regnat del rei Pere el Catòlic de mans d’un jove joglar d’onze anys anomenat l’Ocell de foc. Un clàssic per fer frissar als més joves.

 

 

Atrapem el monstre !

Norbert Landa i Tim Warnes

Editorial Elfos

Una història sobre com construïm expectatives, en aquest cas, des de la por. Adreçat a infants a partir de tres anys.

 

 

Explica-m’ho. 101 preguntes fetes per nens i nenes sobre un tema apassionant

Katharina von der Gathen, Anke Kuhl.

Ed. Takatuka

Hi trobarem les respostes a les preguntes fetes per infants sobre sexe, sexualitat, afecte. Adreçat a infants de vuit a dotze anys.

 

 

 

 

Col·lecció “L’AGUS I ELS MONSTRES”

Ed. Combel

Les aventures de l’Agus Pianola i la seva troballa monstruosa han fet les delícies dels primers lectors. Compta amb set títols, per saber com comença tot, llegiu el primer : Arriba el Sr. Flat !

 

 
 

 

 

El libro de la suerte

Sergio Lairla

Ed. A buen paso

Un llibre amb dues cobertes. Dues vides, dues històries que ens conviden a observar petits detalls sobre els capricis de la vida i la mètrica que la regeix. Adreçada a infants a partir de 7 anys.

 

 

Mil hogares

Carson Ellis

Ed. Alfaguara 2015

Preciós conte il·lustrat per comprendre la diversitat a través de diferents tipus de llars. Adreçat a infants de l’etapa de primària, però interessant també per a que els més menuts li facin visites.

 

 

Col·lecció Petita & Gran

Ma Isabel Sánchez Vergara i diferents il·lustradors

Ed. Alba

Biografies per descobrir dones importants per a la història de la humanitat com:
Frida Kahlo, Agatha Christie, Marie Curie, Amelia Earhart, Ella Fritzgerald, entre d’altres. Per a infants de primària.

 

 

 

El viatge

Francesca Sanna

Ed. Impedimenta

Preciós relat que cal acompanyar degut a les emocions que desperta. Explica amb delicadesa la migració forçada per escapar dels horrors de la guerra i el periple per formar una nova llar.
Per a infants a partir de vuit anys.

 

 

 

Trilogia:  Imagina, Explora i “Return”

Aaron Becker

Ed. Kokoro

Aquest llibre forma part d’una trilogia deliciosa. Només dir que us captivarà aquesta lectura sense paraules. El tercer títol, Return en anglès, encara no ha arribat a les llibreries catalanes.
Per a totes les edats.

 

 

 

Abejas

Piotr Socha

Editorial Maeva

76 pàgines sorprenents on descobrir i viatjar pel fascinant món de les abelles. Continguts adreçats a infants de primària, però també interessant per a encuriosits d’infantil.

 

Col·lecció Inventari Il·lustrat: d’animals, dels arbres, dels mars.

Virginie Aladjili, Emmanuelle Tchoukriel

Faktoria K de libros.

Aquests tres inventaris introdueixen tota la família al món de la ciència a través de l’art de les seves il·lustracions hiperrealistes preciosíssimes !!!

 

 

Leocadio, un león de armas tomar

Shel Silverstein

Ed. Kalandraka

Descobrirem la història d’un lleó ben estrany, amb un final sorprenent. Adreçat a infants de 8 a 12 anys.

 

 

 

Hola Bebè

Jenni Overend, Julie Vivas

Ed. Ekaré

Preciós conte per explicar l’arribada d’un bebè, en un part acompanyat, dolç i amorós. Per a qualsevol infant que esperi un germà o germana.

 

Es busca ! Lili la llibre, lladre de llibres

Emily Mackenzie

Ed. Combel

Convida els més menuts, d’entre cinc i set anys a trobar la Lili, lladre de llibres…

 

 

Bárbaro

Renato Moriconi

Ed. Fondo de Cultura Economica (México)

Un guerrer cavalca sobre el seu cavall i en la seva travessia demostra el seu valor superant les dificultats que va trobant, però, tindrà al final prou astúcia per derrotar el seu darrer contrincant?
Per infants de vuit a dotze anys.

 

Deixeu un comentari

• Traduce •
Scroll to Top
WhatsApp Horari whatsApp 11 a 14h i de 17 a 20:30h