Curs Educació Viva Etapa Secundària 2020-21

curs etapa secuandaria educacio vivaOBJECTIUS

El curs d’educació viva a secundària és una formació anual que té com a objectius que els i les participants:

 • Prenguin consciència del moment evolutiu en què es troba l’alumnat de secundària.
 • Adquireixin coneixements tant de caire personal com professional que facilitin l’acompanyament pedagògic i emocional de l’alumnat.
 • Desenvolupin algunes estratègies de comunicació, mediació i acompanyament emocional amb l’alumnat de secundària.
 • Construeixin uns criteris pedagògics que els permeti planificar, portar a terme i avaluar activitats d’aprenentatge segons l’enfocament de l’educació viva.
Dinàmiques de les sessions

Cada sessió comptarà amb:

 • Una part vivencial sobre el tema a tractar, un petit taller dinamitzat pel facilitador/a del grup.
 • Una reflexió teòrica a partir del què s’ha viscut que permeti portar l’atenció a criteris bàsics sobre l’enfocament i l’acompanyament  de l’àrea en qüestió que permeti també compartir l’essència del què implica aquesta àrea d’experiència.
 • Una referència a materials i recursos pedagògics existents per a l’àrea en qüestió.
 • L’anàlisi de situacions que els i les participants estan vivint als seus instituts, com a exemple del treball de pràctica reflexiva que orienta tot el curs.
SESSIONS FORMADORES HORES
1 24/10 Presentació, Introducció E.Viva, Creació de grup. Celeste i Víctor 5
2 21/11 Què viu un adolescent Celeste 5
3 19/12 La tutoria Víctor 5
4 30/01 Què, com i quan aprendre Víctor 5
5 27/02 L’acompanyament emocional Celeste 5
6 27/03 L’acompanyament en l’ús de les noves tecnologies Víctor 5
7 24/04 Les famílies Celeste 5
8 22/05 Acompanyament a la sexualitat i l’afectivitat Víctor 5
9 19/06 Tutoria, Valoració i tancament Celeste i Víctor 5
45

El Caiev, com cada any, presentarà el Curs d’Educació Viva a Secundària al Departament d’Educació com a formació permanent del professorat per al curs 2020-21.  El Departament ha atorgat sempre en el passat, un certificat de 100 hores. El Departament d’Ensenyament atorga certificats de reconeixement a persones amb el següent perfil: mestres, llicenciats amb la capacitació pedagògica, i tècnics d’infantil de grau superior, i que tinguin actiu el perfil ATRI.

El curs compta amb dos formadors que faciliten les sessions d’acompanyament, participen a la resta de sessions, i coordinen les reflexions i la cohesió del grup. També hi ha col·laboracions individuals d’altres professionals.

 

Victor Alegre

Em dedico a la secundària obligatòria des de l’any 1999 i gairebé sempre he estat tutor. He passat per diversos centres diferents fins que vaig començar un projecte molt particular a Sils amb un grup de treball anomenat “La Font” a Girona, on encara exerceixo actualment. He compaginat la docència a l’institut amb la formació de professorat des de l’any 2006 explicant les meves experiències sobretot pel que fa a la tutoria i la didàctica del grup heterogeni.

 

Celeste Vaiana

Psicóloga especializada en Crianza, Educación y Familia, profesora de Psicología y Filosofía.  Si bien mis inicios profesionales estuvieron centrados en la docencia, con la llegada de mis hijos he ido especializándome y orientándome en la clínica e investigación de la Salud Psíquica y Emocional de las personas. Sin embargo, siempre me ha movido y fascinado la relación existente entre la Salud y la Educación, ya que desde muy joven intuía que las dificultades del aprendizaje estaban muy vinculadas a aspectos psicológicos. He tenido el placer y la alegría de haber formado parte desde el inicio -como madre y como profesional-, del movimiento que dio surgimiento a las escuelas libres en Catalunya. Trabajé en la gestión y dirección pedagógica de Xantala durante 6 años, participé 8 años en el grupo de trabajo de la Xell, lo que me ha permitido conocer y supervisar muchos proyectos de crianza y educativos.  También trabajo –y cada vez más- en escuelas públicas –Bressol y Primaria- formando y asesorando Equipos, colaboro con el Caiev y con todas aquellas entidades que estén a favor del cuidado de la VIDA! Y desde principio de Verano co-coordino con muchísima ilusión la creación del equipo y la propuesta de la formación para Profesores de Secundaria del CAIEV!

Podeu consultar el calendari, horaris i lloc del curs en el següent enllaç:  Calendari cursos

El preu del curs és de 55€  per sessió que es paguen en tres cobraments fraccionats al llarg del curs.

El pagament del curs es farà mitjançant domiciliació bancària, distribuïda en 3 pagaments.  Les dates dels pagaments són les següents:

 • El dia 1 d’octubre (abans de l’inici del curs). Inclou tres sessions i l’import és de 165€.
 • El dia 1 de gener. Inclou tres sessions i l’import és de 165€.
 • El dia 1 d’abril. Inclou tres sessions i l’import és de 165€.

En cas que ho considereu necessari, us podeu donar de baixa del curs a l’inici de cada un dels 3 mòduls, i no caldrà que feu el pagament del mòdul següent, però caldrà comunicar-ho amb un mínim 1 mes abans del pagament del següent mòdul.  Als rebuts retornats sense pagar, se’ls afegirà 2€ en concepte de despeses de devolució.

Com faig la meva inscripcio?

IMPORTANT: Les comandes s’han de fer per separat

Primer Pas

Per realitzar els cursos que ofereix l’Associació, s’ha de ser Amic CAIEV.  La subscripció d’Amic CAIEV és anual i la pots fer a través del botó que trobarás a continuació.

Si ja ets amic Caiev, pots continuar amb la inscripció al curs en el segón pas.

Segón Pas

Un cop feta la subscripció com Amic Caiev ja pots continuar amb el procés d’inscripció al curs a través del botó que trobaràs a continuació. En el cas que hagis sortit de la web cal loguejar-se de nou per completar el procés d’inscripció, emplena el nom d’usuari i la contrasenya aquí.

En aquest pas se’t recolliran les dades bancaries per fer el pagament domiciliat. Apareix el preu total del curs a nivell informatiu, no s’ha de pagar res en aquest moment.

• Traduce •
WhatsApp Horari whatsApp 11 a 14h i de 17 a 20:30h