Curs monogràfic Adolescència i família

Curs 2019-20

Places disponibles

SESSIÓ 1 : ESTRATÈGIES DE COMUNICACIÓ PER A  FAMÍLIES AMB ADOLESCENTS.

En aquesta sessió us presentem aquesta proposta amb l’objectiu d’aportar  noves estratègies de comunicació que enforteixin els vincles afectius, per així ampliar la mirada respecte a aquesta fase evolutiva que tant preocupa a les famílies.  

Obrirem un espai per a prendre consciència de com ens comuniquem i de com podem cultivar una actitud de disponibilitat, atenció i interès real vers ells. 

 

Temàtiques:

 • Principals característiques de l’adolescència. 
 • Estils de comunicació que enforteixen o debiliten les relacions. 
 • Com preservar el vincle emocional en aquesta fase d’oposició amb els nostres fills.

 

Dins de la proposta brindarem un espai a necessitats puntuals que puguin sorgir en relació a situacions concretes.

SESSIÓ 2 : Acompanyament emocional a l’adolescència PER A  FAMÍLIES AMB ADOLESCENTS.

En aquesta sessió us presentem aquesta proposta amb l’objectiu d’apropar-nos a l’esfera emocional dels i les adolescents i connectar amb els recursos propis i la nostra saviesa interna per acompanyar-los.    

Obrirem un espai per a prendre consciència i mirar amb amplitud com acompanyem les emocions dels adolescents i de quina manera podem com a adults mostrar-nos més propers i disponibles pel seu camp emocional. 

 

Temàtiques:

 

 • Principals característiques de l’adolescència. 
 • Com acompanyar les emocions de l’adolescent?
 • Com gestiono jo les pròpies emocions com a adult?
 • Eines i recursos per un acompanyament proper.  

Dins de la proposta brindarem un espai a necessitats puntuals que puguin sorgir en relació a situacions concretes.

SESSIÓ 3 : Usos i abusos: límits en la gestió de l’oci dels adolescents.

En aquesta sessió us presentem aquesta proposta amb l’objectiu de reflexionar i obtenir eines clares alhora d’acompanyar als fillxs adolescents a fer un ús saludable del seu temps lliure.

Obrirem un espai per a parlar d’allò que ens preocupa i ens angoixa sobre l’ús que els i les adolescents fan del seu temps lliure i com podem posar límits de manera adequada que els ajudi a trobar alternatives saludables i creatives.  

 

Temàtiques:

 • identificació i dimensió de riscos (pantalles, xarxes socials, relacions de gènere, sexualitat, consum de tòxics, comportaments antisocials…).
 • Quin és el límit que ens indica quines conductes son adequades y quines poden derivar en comportaments poc saludables.
 • Límits: com reduir l’abús i fomentar l’ús saludable.
 • Recursos i eines.

Horari: dissabte de 9:30h a 14:30h (3 sessions)

Dates: 21 de Març i 25 d’Abril i 16 de Maig

Preu Amic Caiev: 165€

Preu sense ser Amic Caiev: 195€

Per aconseguir el preu amic, cal haver comprat la subscripció anual Amic Caiev. Si ja ets Amic Caiev, inicia sessió amb les teves dades, si la teva subscripció es troba activa, t’apareixerà el preu Amic Caiev.

Inscripció monogràfic Adolescència i Família

Celeste Vaiana: 

Madre, Licenciada en Psicología especializada en Crianza y Educación, Asesora y Supervisora Pedagógica. Formadora de adultos Cuidadores de Escoles Bressoles, Maestros y Equipos de Primaria y Profesores de Secundaria.

Laia Piqué: 

Terapeuta gestalt i mediadora familiar. Treballadora social.  Directora de CreaEspai (acompanyament familiar i teràpia gestalt). Supervisora d’equips de l’àmbit socioeducatiu i formadora del màster Intervenció en situacions de violència familiar IL3- UB. Especialitzada en treball terapèutic amb famílies. 

WhatsApp Horari whatsApp 11 a 14h i de 17 a 20:30h