EQUIP HUMÀ
Jordi Mateu Zorita

Mestre de primària des de 1990, graduat en psicolingüística i format en psicomotricitat, he treballat a diferents escoles de Catalunya i Califòrnia. He col·laborat amb la Xell, una xarxa d’escoles d’educació activa i vivencial. Des de fa 18 anys em dedico també a la formació del professorat i a l’assessorament de centres, primer com assessor LIC del Departament d’Educació i actualment a nivell privat. Sóc pare de 4 fills, un nen de 18 anys, una nena de 9 anys, un nen de 7 i un petit de 5 anys.
- L’ofici d’educar
- Compareixença al parlament de Catalunya
- Contra portada de El Periodico de Catalunya
- Participació al documental de La Educación Prohibida
- Entrevista íntegra per al documental de la Educación Prohibida
- Participació al documental Un preescolar Alternatiu de el gran angular Tv2
- Entrevista a la revista Associació Española de massatge infantil
- Entrevista a Els Matins de TV3 ( comença al minut 20 del video )
Laura López Alonso

Especialista en l’acompanyament de les matemàtiques vivencials i competencials. Començo la meva formació en el 2011 en diferents maneres de treballar amb les matemàtiques manipulatives, Montessori, Waldorf, ABN… Però és a partir del 2016 que professionalitzo la meva passió per les matemàtiques gràcies a la Lara Giménez Barragan, que em va acompanyar inicialment i a la que estic enormement agraïda. Aquesta passió per les matemàtiques em porta a una investigació i formació permanent.
Durant aquest temps m’he format tant en educació viva com en diferents pedagogies que centren l’aprenentatge en l’infant, respectant els seus ritmes i interessos.
Des del 2017 em dedico a la Formació Permanent del Professorat fent cursos per a docents, i també formacions a famílies i persones interessades a conèixer una altra manera d’apropar-se a les matemàtiques.
Des del 2014 col·laboro amb l’Associació CAIEV, tant en l’àmbit administratiu com matemàtic.
Magda Solera Pérez

Mestra d’infantil i psicomotricista. Em vaig formar en pedagogia sistèmica de la mà de gent tan increïble com la Marianne Franke, el Carles Parellada o la Mercè Travesset. He treballat en Espais Familiars, escoles bressol
, escoles públiques diverses i en un projecte de Criança Compartida que em va portar a acostar-me a la XELL (en sóc membre del GdT fa uns anys). He tingut el privilegi de viatjar al León Dormido en tres ocasions (participant en les activacions) i després poder estar en un grup de formadors de l’ICE de la UAB aprofundint i reflexionant envers les idees de la Rebeca Wild i el Mauricio. El meu interès per la primera infància m’ha portat també a fer diferents formacions sota la mirada d’Emmi Pikler i a participar en diverses xarxes ciutadanes. Sóc mare d’un infant d’un any.
Itziar Aranaz Mota

Mestra d’infantil, psicopedagoga, máster en sexología i gènere. Em vaig formar en psicomotricitat preventiva Aucouturier i diferents formacions d’intervenció corporal amb mirada Pikleriana. He treballat en espais familiars, i projectes de criança compartida, a escoles bressols municipals, com a coordinadora d’escoletes infantils, i de l’etapa d’infantil a c.e.i.p. aixì com a docent d’intervenció sociocomunitària a cicles formatius. Des de fa deu anys ho compagino amb formacions a escoles bressols municipals i privades, per centres de recursos pedagògics, serveis de formació de la diputació d’Alacant i Lleida, i formacions reconegudes pel departament d’ensenyament amb el CAIEV.
Celeste Vaiana

Psicóloga especializada en Crianza, Educación y Familia, profesora de Psicología y Filosofía. Soy mamá de Pau de 12 y Bruna de 2 años. Siempre me fascinó la relación entre la salud y lo educativo. Desde mucho antes de iniciarme en la profesión -más de 20 años- me he interrogado permanentemente acerca del bien-estar humano, y de cómo se van germinando en cada uno de nosotros las semillas de la violencia. Desde este interrogante, he llegado a la crucial importancia que tienen los cuidados de los primeros años de vida del niño, no sólo para él y su familia, sino para el bien de la completa HUMANIDAD!
He formado parte desde el inicio -como madre y como profesional-, del movimiento que dio surgimiento a las escuelas libres en Catalunya. Trabajé en la gestión y dirección pedagógica de Xantala durante 6 años, participé 8 años en el grupo de trabajo de la Xell, lo que me ha permitido conocer y supervisar muchos proyectos de crianza y educativos, colaboro con el Caiev y con todas aquellas entidades que estén a favor del cuidado de la VIDA!
Actualmente, asesoro proyectos de educación viva, y trabajo en consulta privada.
Marta Berrocal Capdevila

Mestra, llicenciada en Belles Arts i DEA en Pedagogia. Des de l’any 1996 compagino diverses feines vinculades a l’àmbit de l’educació formal i no formal: la formació permanent de professorat i altres professionals de l’educació social en l’àmbit de l’educació artística, la realització de Projectes Educartístics per a museus i altres entitats socioculturals, com ara el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, l’Obra social La Caixa, El Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Jardí Botànic, etc. I la docència amb diversos col·lectius.
L’ART (en un sentit molt ampli) acostuma a ser el punt de partida dels meus projectes i experiències. Em permet crear una xarxa en permanent creixement que connecta conceptes de tots els àmbits, ja siguin de ciències, de llengua, matemàtics, relatius a l’educació socioemocional o pròpiament artístics. Em fascina imaginar i crear, provar, experimentar i jugar.
He publicat diversos articles sobre educació i algun llibre que trobareu al meu web juntament amb més informació sobre la meva trajectòria professional: http://martaberrocal.org/
Des de fa dos anys treballo també a l’escola pública.
Chantal Armengol Texidó

Mestra de primària i d’infantil, he participat en diverses escoles d’educació activa i vivencial. Des de fa anys m’interessa i he participat en cursos de creixement personal relacionats amb la psicoteràpia Gestalt, les constel·lacions familiars, el seitai i el curs de el cuidado del alma infantil. He format part també de l’equip de formadors/es de l’ICE de la UAB. Una de les experiències més enriquidores per mi ha estat la possibilitat de conèixer de prop el treball de Mauricio i Rebeca Wild i l’oportunitat de treballar en escoles que segueixen aquesta manera d’entendre les relacions educatives. Sóc mare de 3 nens.
María Castellana

Soy antropóloga y maestra, estoy especializada en educación viva, desarrollo infantil, lenguaje y lectoescritura. Soy experta en dirección y coordinación de escuelas de bosque, en el 2018 me formé en Inglaterra dónde amplié mis horizontes pedagógicos. He coordinado y trabajado en escuelas de educación viva desde el 2005; desde el 2012 en escuelas vivas en la naturaleza.
Del 2014 hasta el 2021, fui cofundadora y trabajé en Pas d’Infant, un equipo de formación y asesoramiento a la educación, la crianza y el acompañamiento emocional en la infancia. Desde esta plataforma, codirigí varias formaciones sobre educación viva, naturaleza e infancia, y fui cocreadora de la Escuela de Bosque del Montseny. Desde el 2017, trabajo también como formadora en el Caiev (Centro de Asesoramiento e Investigación en Educación Viva).
Desde el 2009, ofrezco formación en educación viva y acompañando procesos de innovación pedagógica. Actualmente, también dirijo una escuela de Bosque emergente en la zona del Baix Montseny.
Vicky Mateu

Intèrpret, doula i acompanyant familiar; especialitzada en educació viva, pedagogia activa, seitai i acompanyament emocional. Formació en direcció i coordinació pedagògica d’Escoles de Bosc, cursat a Anglaterra. Des del 2008 treballa en espais d’educació viva, a partir del 2013 comença a acompanyar projectes en entorns de natura. Actualment treballa com a coordinadora pedagògica i acompanyant de La Clariana, projecte d’educació viva al bosc, al baix Montseny, on segueix desenvolupant el projecte pedagògic d’escola viva al bosc dissenyat per Pas d’Infant.
A més, experiència professional en dansa i teatre, teràpies complementàries i dietista naturista.
Cofundadora de Pas d’Infant, equip de formació i assessorament a l’educació i la cura emocional de l’infant. Codirectora de la formació en educació viva i acompanyament emocional, Mirades i de la formació d’educació viva al bosc, Petjades. Formadora del CAIEV. Directora i docent d’un curs d’especialització de la Universitat de Girona, Fundació UdG: Innovació i Formació. Entre d’altres.
Com a formadora s’especialitza en temàtiques relacionades amb l’acompanyament emocional, entorns òptims per als aprenentatges significatius i vivencials, la oralitat, el desenvolupament gràfic, el pensament científic en l’etapa d’infantil, la relació entre natura i desenvolupament, i els efectes de les noves tecnologies en infants 0-7 anys. Continua formant-se i investigant en aquests àmbits i en els processos de desenvolupament de la infància.
Júlia Sánchez Andreo

Júlia Sánchez és mare i sociòloga. Al 2009 va crear La Ciranda, per l’acompanyament de les sexualitats d’infants, joves i adultes amb perspectiva de gènere i al 2017 va iniciar el programa pedagògic “Celebrem la Sexualitat”, per l’educació afectiva i sexual integral en l’àmbit educatiu.
Aquest any ha participat en l’assessorament del programa COEDUCA’T de la Generalitat de Catalunya.
Ha treballat 7 anys en projectes educatius de la Xarxa d’Educació Lliure de Catalunya (XELL) com l’Arbreda, l’Albada i el Roure. Va estar 3 anys fent teatre-fòrums a les escoles i instituts amb “Teatraviesas a les escoles”, i ha estat professora de l’Institut del Teatre de Vic, durant 7 edicions, formant al professorat dins el Postgrau de Teatre i Educació.
Actualment ofereix formacions per l’acompanyament respectuós dels afectes i les sexualitats a través del CAIEV (Centre d’Assessorament i Investigació d’Educació Viva) i directament, als centres educatius.
En relació a l’estudi, la pràctica i la didàctica sobre els gèneres, els afectes, les sexualitats i les relacions de bon tracte, acompanya grups de dones en temes de cicle menstrual, maternitat, autoexploracions i empoderament des del 2010, i grups de noies, infants i joves des del 2014.
Ha estat becada per l’Institut Català de les Dones per investigar en la prevenció de les violències de gènere a través del teatre-fòrum, i ha realitzat una Tesina especialitzada en la temàtica amb la tutoria de la Doctora M. Jesús Izquierdo (UAB).
S’ha format en sexologia amb INCISEX, ha realitzat la formació presencial del “Viaje de la Mujer Cíclica” de Sophia Style i Xénia Ros, i ha fet d’assistent de la metgesa ginecóloga Montse Catalan.
És col·laboradora de la casa de naixements Migjorn, Promotora de la Salut per la Red CAPS (Centre d’Anàlisis i Programes Sanitaris) i escriu articles a la revista MYS (Mujer y Salud).
Víctor Alegre

Soc biòleg de formació, professor de tecnologia de professió i pare. Vinculat amb diferents branques de l’educació des de sempre, ja fa 20 anys que treballo de professor de secundària a diferents instituts.
Mogut per un anhel d’intentar millorar la meva tasca docent constant i una mirada de respecte cap a l’alumne, he participat en diverses iniciatives pedagògiques. D’aquestes, destacaria la integració durant 6 anys al grup de reflexió pedagògica “La Font” de Girona amb els que, entre d’altres coses, vam posar en marxa l’Institut de Sils. Vaig fer la formació de formadors de pràctica reflexiva i durant 4 cursos he estat membre de l’equip ICE de tecnologia de la Universitat de Girona. He estat formador de diversos cursos de tutoria, PAT, TIC, estratègies metodològiques a l’aula, didàctica del grup heterogeni, dinàmiques de grup i aprenentatge mitjançant projectes. A nivell de gestió de centres també he après molt i he intentat aportar a les meves etapes com a coordinador pedagògic a l’institut de Santa Coloma de Farners i com a cap d’estudis a l’Institut de Sils.
El meu aprenentatge més important però, ha estat durant els 12 anys que porto treballant a Sils fent una mica de tot: des de tallers de música i economia domèstica, grups de servei de manteniment de les instal·lacions del centre i tècnics de so, projectes i tutories a tots els nivells de la ESO, fins a classes de ciències, música, tecnologia i matemàtiques. Actualment estic participant en la implementació de la fusió de les matèries de Ciències i Tecnologia que estem començant a aplicar des d’aquest curs.
Marta Carrascal

Química de formació, he estat molts anys treballant en la indústria. Arrel del naixement i criança dels meus fills, vaig fer un gir professional cap a l’educació. M’he format en educació viva, pedagogia sistèmica, matemàtiques manipulatives, acompanyament de la sexualitat i comunicació no violenta.
M’interessen els models pedagògics amb una mirada holística i que contemplen l’infant com a centre del seu propi aprenentatge.
Des de l’any 2015 he estat col·laborant amb el projecte d’educació viva el Roure (on van els meus fills) impartint tallers de l’àmbit científic i matemàtic a les etapes d’infantil, primària i secundària i des del febrer del 2019 al juny del 2020 com a acompanyant referent del grup de secundària.
[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]Equip humà[/vc_column_text][vc_separator type=”normal” color=”#339966″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Jordi Mateu Zorita
Mestre de primària des de 1990, graduat en psicolingüística i format en psicomotricitat, he treballat a diferents escoles de Catalunya i Califòrnia. He col·laborat amb la Xell, una xarxa d’escoles d’educació activa i vivencial. Des de fa 18 anys em dedico també a la formació del professorat i a l’assessorament de centres, primer com assessor LIC del Departament d’Educació i actualment a nivell privat. Sóc pare de 4 fills, ;un nen de 18 anys, una nena de 9 anys, un nen de 7 i un petit de 5 anys.
- L’ofici d’educar
- Compareixença al parlament de Catalunya
- Contra portada de El Periodico de Catalunya
- Participació al documental de La Educación Prohibida
- Entrevista íntegra per al documental de la Educación Prohibida
- Participació al documental Un preescolar Alternatiu de el gran angular Tv2
- Entrevista a la revista Associació Española de massatge infantil
- Entrevista a Els Matins de TV3 ( comença al minut 20 del video )
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”11137″ img_size=”medium” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator type=”normal” color=”#339966″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Judit López Miró
A l’any 1987 inicio el meu recorregut professional, en l’àmbit de l’educació no formal, amb infants i adults.
Des de l’any 2006 em desenvolupo professionalment en l’ àmbit de la educació viva com educadora i aquests darrers cinc anys al front de la gestió pedagògica del projecte educatiu Kaleidoscopio.
Des de l’any 2012 formo part de l’equip de facilitadors del Craev , com a formadora del curs d’introducció a l’educació viva i com assessora d’ equips docents d’escoles públiques i d’entitats i projectes educatius.
Supervisió de casos i assessorament als professionals de l’àmbit pedagògic.
Donada la meva formació i experiència en l’àmbit terapèutic també atenc en consulta privada, a Barcelona, oferint acompanyament terapèutic individual i familiar i un àrea terapèutica infantil basada en la teràpia de joc. Actualment sóc la directora de l’escola Espai Obert La Serra, a Sant Pere de Ribes.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”11632″ img_size=”medium” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator type=”normal” color=”#339966″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Especialista en matemàtiques vivencials. En el 2011 començo la meva formació en aquesta àrea de la mà de Malena Martin per la meva necessitat com a mare unschooler d’acompanyar l’aprenentatge del meu fill. Però és a partir del 2016 que professionalitzo la meva passió per les matemàtiques gràcies a la Lara Giménez Barragan, que m’ha acompanyat en aquest inici i a la que estic enormement agraïda. Aquesta passió per les matemàtiques em porta a una investigació i formació permanent.
Durant aquest temps m’he format tant en educació viva com en diferents pedagogies que centren l’aprenentatge en l’infant, respectant els seus ritmes i interessos.
Des del 2017 em dedico a la Formació Permanent del Professorat fent cursos per a docents, i també formacions a famílies i persones interessades a conèixer una altra manera d’apropar-se a les matemàtiques.
Des del 2014 col·laboro amb l’Associació CAIEV, tant en l’àmbit administratiu com matemàtic.
Mare d’un fill nascut l’any 2006.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”11633″ img_size=”medium” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator type=”normal” color=”#339966″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Magda Solera Pérez
Mestra d’infantil i psicomotricista. Em vaig formar en pedagogia sistèmica de la mà de gent tan increïble com la Marianne Franke, el Carles Parellada o la Mercè Travesset. He treballat en Espais Familiars, escoles bressol
, escoles públiques diverses i en un projecte de Criança Compartida que em va portar a acostar-me a la XELL (en sóc membre del GdT fa uns anys). He tingut el privilegi de viatjar al León Dormido en tres ocasions (participant en les activacions) i després poder estar en un grup de formadors de l’ICE de la UAB aprofundint i reflexionant envers les idees de la Rebeca Wild i el Mauricio. El meu interès per la primera infància m’ha portat també a fer diferents formacions sota la mirada d’Emmi Pikler i a participar en diverses xarxes ciutadanes. Sóc mare d’un infant d’un any.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”11881″ img_size=”medium” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator type=”normal” color=”#339966″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Itziar Aranaz Mota
Educadora infantil, Mestra i psicomotricista. El tema dels vincles i l’acompanyament a les famílies em va fascinar des de bon començament, això em va portar a voler conèixer els primers moments de la vida: l’embaràs, el part, post part i criança; vaig tenir la sort de poder formar-me amb el Michel Odent i amb la Laura Gutman. Va canviar la meva mirada sobre l’infància i l’educació; i en aquest camí he anat compartint i aprenent del massatge infantil, del Seitai, de la mirada Pikler, de l’educació creadora, amb la Rebeca i Mauricio Wild …
He treballat a escoles bressol
, escoles concertades, en grups de criança compartida, i vaig co-crear i coordinar una escoleta d’educació viva durant set anys.
Sóc mare d’una nena de cinc anys.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”11882″ img_size=”medium” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator type=”normal” color=”#339966″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Llicenciada en història de l’art per la UIB, postgrau i màster en gestió cultural per la UB. He exercit durant 7 anys de professora d’educació secundària i de batxillerat a un col·legi de Palma. També he estat educadora i gestora cultural a diferents entitats culturals de Ciutat i del 2006 al 2015 he estat la coordinadora del departament educatiu de la Fundació Pilar i Joan Miró.
El naixement dels meus fills Bruno i Yago (2009 i 2011) i el descobriment de la mirada de Rebecca i Mauricio Wild em porta a endinsar-me en el món de l’educació respectuosa i a fundar el 2013, junt a un equip de 5 persones, el projecte Nau Escola
Des del 2013 he realitzat formacions diverses en pedagogies alternatives: Montessori, Pikler, Pedagogia sistèmica, Waldorf… destacant els cursos d’iniciació i seguiment del CAIEV de Barcelona en educació viva.
Actualment formo part del Consell Directiu de Nau i coordino el cicle d’educació primària.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”20170″ img_size=”medium” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator type=”normal” color=”#339966″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Llicenciada en Història de l’art per la UIB, i formada en disseny gràfic i disseny editorial. Amb el naixement del meu fill Dídac l’any 2011 començo a apropar-me al món de l’educació espectuosa i el 2013, junt a un equip de 5 persones, participo de la fundació del projecte Nau Escola a Mallorca.
Des de llavors m’he format en diferents pedagogies alternatives: Montessori, Pikler, Pedagogia sistèmica, Waldorf, matemàtica manipulativa… destacant especialment els cursos d’iniciació i seguiment del CAIEV.
Actualment formo part del Consell Directiu de Nau i coordino l’etapa d’educació primària.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”20172″ img_size=”medium” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator type=”normal” color=”#339966″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Celeste Vaiana
Psicóloga especializada en Crianza, Educación y Familia, profesora de Psicología y Filosofía. Soy mamá de Pau de 12 y Bruna de 2 años. Siempre me fascinó la relación entre la salud y lo educativo. Desde mucho antes de iniciarme en la profesión -más de 20 años- me he interrogado permanentemente acerca del bien-estar humano, y de cómo se van germinando en cada uno de nosotros las semillas de la violencia. Desde este interrogante, he llegado a la crucial importancia que tienen los cuidados de los primeros años de vida del niño, no sólo para él y su familia, sino para el bien de la completa HUMANIDAD!
He formado parte desde el inicio -como madre y como profesional-, del movimiento que dio surgimiento a las escuelas libres en Catalunya. Trabajé en la gestión y dirección pedagógica de Xantala durante 6 años, participé 8 años en el grupo de trabajo de la Xell, lo que me ha permitido conocer y supervisar muchos proyectos de crianza y educativos, colaboro con el Caiev y con todas aquellas entidades que estén a favor del cuidado de la VIDA!
Actualmente, asesoro proyectos de educación viva, y trabajo en consulta privada.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”11883″ img_size=”medium” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator type=”normal” color=”#339966″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Mestra, llicenciada en Belles Arts i DEA en Pedagogia. Des de l’any 1996 compagino diverses feines vinculades a l’àmbit de l’educació formal i no formal: la formació permanent de professorat i altres professionals de l’educació social en l’àmbit de l’educació artística, la realització de Projectes Educartístics per a museus i altres entitats socioculturals, com ara el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, l’Obra social La Caixa, El Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Jardí Botànic, etc. I la docència amb diversos col·lectius.
L’ART (en un sentit molt ampli) acostuma a ser el punt de partida dels meus projectes i experiències. Em permet crear una xarxa en permanent creixement que connecta conceptes de tots els àmbits, ja siguin de ciències, de llengua, matemàtics, relatius a l’educació socioemocional o pròpiament artístics. Em fascina imaginar i crear, provar, experimentar i jugar.
He publicat diversos articles sobre educació i algun llibre que trobareu al meu web juntament amb més informació sobre la meva trajectòria professional: http://martaberrocal.org/
Des de fa dos anys treballo també a l’escola pública. [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”15615″ img_size=”medium” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator type=”normal” color=”#339966″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Chantal Armengol Texidó
Mestra de primària i d’infantil, he participat en diverses escoles d’educació activa i vivencial. Des de fa anys m’interessa i he participat en cursos de creixement personal relacionats amb la psicoteràpia Gestalt, les constel·lacions familiars, el seitai i el curs de el cuidado del alma infantil. He format part també de l’equip de formadors/es de l’ICE de la UAB. Una de les experiències més enriquidores per mi ha estat la possibilitat de conèixer de prop el treball de Mauricio i Rebeca Wild i l’oportunitat de treballar en escoles que segueixen aquesta manera d’entendre les relacions educatives. Sóc mare de 3 nens.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”12102″ img_size=”medium” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator type=”normal” color=”#339966″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
María Suárez Luque
Mare de dos fills, de 5 i 8 anys, i mestra d’educació infantil i primària. Treballe en educació des de l’any 2001, primer en escola concertada i després en escola pública, en diferents escoles. He estat en primer i segon cicle d’educació infantil i també en educació primària. A la actualitat, treballe en educació infantil a una escola pública a València.
Estic en contacte amb el CAIEV des de l’any 2012, quan vaig descobrir l’educació viva, en un moment de la meua vida que anava buscant respostes al que sentia respecte a la infància i el seu desenvolupament.
Amb aquesta porta que em va obrir l’educació viva, he anat descobrint i incorporant-la a la meua vida al llarg d’estos anys, amb l’acompanyament de Jordi Mateu, complementant amb altres formacions com pedagogia sistèmica, psicomotricitat relacional, o Emmi Pickler i la seua visió del desenvolupament infantil, i reflexionant amb diverses lectures. Tot combinant amb l’organització d’alguns cursos d’educació viva, i l’acompanyament d’un seminari amb docents i famílies, a Alcoi. Tot un compendi de formacions, reflexions i experiències viscudes que formen part del que ara soc.
Set anys després, amb un cert recorregut personal, familiar i professional, em sent amb disposició de compartir les meues experiències i vivències envers aquesta mirada a la infància i aquesta manera de ser i estar en el mon, que és per mi l’educació viva.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”17658″ img_size=”medium” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator type=”normal” color=”#339966″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Lucía Ortiz Aguíñiga
La meua formació acadèmica és Treball Social i Antropologia Social, on estudie el comportament humà com a membre d’un grup.
Professionalment, m’inicie a l’àmbit de l’educació no formal amb menors i famílies en situació de desprotecció. Des d’aquí, comence a observar i sentir que l’acció educativa no afavoreix l’autonomia de les criatures i les personalitats que van formant-se perpetuen relacions poc saludables. Llavors, emprenc una recerca per saber-ne més de temes educatius, amb diverses formacions i lectures. Després d’un temps com a educadora i treballadora social, m’oriente planament al mon educatiu. Des de 2009 forme a educadores, que treballaran a l’àmbit de l’educació , com a professora en el sistema educatiu.
L’any 2013 descobrisc la formació en Educació Viva i sent que endreça inquietuds, pensaments i accions per orientar la meua forma d’estar al mon, personal i professionalment.
Soc mare d’un nen de 8 anys i una nena de 4 anys, que cada dia em recorden que no és si no la vinculació, sentir-se digne de ser estimada, la clau per l’autonomia d’una persona.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”17667″ img_size=”medium” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator type=”normal” color=”#339966″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
María Castellana
Antropòloga i mestre d’educació infantil especialitzada en pedagogia activa, educació viva i acompanyament emocional. Formació en direcció i coordinació pedagògica d’Escoles de Bosc a Anglaterra, formació en llengua i lectoescriptura amb la Tamara Chubarovsky, en l’aplicació de la pedagogia sistèmica a l’educació viva, i postgrau de Participació ciutadana i desenvolupament sostenible a la UAB. Ha coordinat i acompanyat diverses escoles d’educació viva i innovació pedagògica durant 15 anys; els darrers 5 anys va treballar en escoles vives al bosc. Ha treballat també amb infants i joves amb diversitat funcional i en el món del teatre i els contacontes.
Cofundadora de Pas d’Infant, equip de formació i assessorament a l’educació i la cura emocional de l’infant. Codirectora de la formació en educació viva i acompanyament emocional, Mirades i de la formació d’educació viva al bosc, Petjades. Formadora del CAIEV. Docent a un curs d’especialització de la Universitat de Girona, Fundació UdG.
Com a formadora s’ha especialitzat en l’aprenentatge vivencial de la lectoescriptura i el desenvolupament del llenguatge oral, el treball amb les bases cognitives en l’infant, matemàtiques vivencials, l’acompanyament emocional i els espais educatius a la natura. Continua formant-se i investigant en aquests àmbits i en els processos de desenvolupament de la infància.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”21952″ img_size=”medium” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator type=”normal” color=”#339966″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Vicky Mateu
Intèrpret, doula i acompanyant familiar; especialitzada en educació viva, pedagogia activa, seitai i acompanyament emocional. Formació en direcció i coordinació pedagògica d’Escoles de Bosc, cursat a Anglaterra. Des del 2008 treballa en espais d’educació viva, a partir del 2013 comença a acompanyar projectes en entorns de natura. Actualment treballa com a coordinadora pedagògica i acompanyant de La Clariana, projecte d’educació viva al bosc, al baix Montseny, on segueix desenvolupant el projecte pedagògic d’escola viva al bosc dissenyat per Pas d’Infant.
A més, experiència professional en dansa i teatre, teràpies complementàries i dietista naturista.
Cofundadora de Pas d’Infant, equip de formació i assessorament a l’educació i la cura emocional de l’infant. Codirectora de la formació en educació viva i acompanyament emocional, Mirades i de la formació d’educació viva al bosc, Petjades. Formadora del CAIEV. Directora i docent d’un curs d’especialització de la Universitat de Girona, Fundació UdG: Innovació i Formació. Entre d’altres.
Com a formadora s’especialitza en temàtiques relacionades amb l’acompanyament emocional, entorns òptims per als aprenentatges significatius i vivencials, la oralitat, el desenvolupament gràfic, el pensament científic en l’etapa d’infantil, la relació entre natura i desenvolupament, i els efectes de les noves tecnologies en infants 0-7 anys. Continua formant-se i investigant en aquests àmbits i en els processos de desenvolupament de la infància.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”21955″ img_size=”medium” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator type=”normal” color=”#339966″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Júlia Sánchez Andreo
Júlia Sánchez és mare i sociòloga. Al 2009 va crear La Ciranda, per l’acompanyament de les sexualitats d’infants, joves i adultes amb perspectiva de gènere i al 2017 va iniciar el programa pedagògic “Celebrem la Sexualitat”, per l’educació afectiva i sexual integral en l’àmbit educatiu.
Aquest any ha participat en l’assessorament del programa COEDUCA’T de la Generalitat de Catalunya.
Ha treballat 7 anys en projectes educatius de la Xarxa d’Educació Lliure de Catalunya (XELL) com l’Arbreda, l’Albada i el Roure. Va estar 3 anys fent teatre-fòrums a les escoles i instituts amb “Teatraviesas a les escoles”, i ha estat professora de l’Institut del Teatre de Vic, durant 7 edicions, formant al professorat dins el Postgrau de Teatre i Educació.
Actualment ofereix formacions per l’acompanyament respectuós dels afectes i les sexualitats a través del CAIEV (Centre d’Assessorament i Investigació d’Educació Viva) i directament, als centres educatius.
En relació a l’estudi, la pràctica i la didàctica sobre els gèneres, els afectes, les sexualitats i les relacions de bon tracte, acompanya grups de dones en temes de cicle menstrual, maternitat, autoexploracions i empoderament des del 2010, i grups de noies, infants i joves des del 2014.
Ha estat becada per l’Institut Català de les Dones per investigar en la prevenció de les violències de gènere a través del teatre-fòrum, i ha realitzat una Tesina especialitzada en la temàtica amb la tutoria de la Doctora M. Jesús Izquierdo (UAB).
S’ha format en sexologia amb INCISEX, ha realitzat la formació presencial del “Viaje de la Mujer Cíclica” de Sophia Style i Xénia Ros, i ha fet d’assistent de la metgesa ginecóloga Montse Catalan.
És col·laboradora de la casa de naixements Migjorn, Promotora de la Salut per la Red CAPS (Centre d’Anàlisis i Programes Sanitaris) i escriu articles a la revista MYS (Mujer y Salud).[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”22157″ img_size=”medium” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator type=”normal” color=”#339966″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Mestra d’Educació Infantil ara jubilada, màster en comunicació, expressió i
llenguatges UB, màster en psicomotricitat terapeutica UVIC, psicomotricista
i formadora de formadors AEC-UB, màster en Pedagogia Sistemica, creadora
del programa Anima’t, juga amb ells (pares i fills juguen junts, en la sala
de psicomotricitat, co fundadora de Kairós Psicomotriu (Castellar del
Vallès). Formadora en màsters i postgraus de diferents universitat
catalanes.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”22445″ img_size=”medium” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator type=”normal” color=”#339966″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Me apasiona y me fascinan las personas y sus procesos. Desde mi propia adolescencia, me he dedicado a intentar comprender cómo nos relacionamos y construimos nuestros vínculos, tanto a nivel intrapersonal, interpersonal como social.
Me formé en sociologia, y esta perspectiva de cómo lo social nos atraviesa me acompaña desde entonces. Más tarde me apasionó la comunicación y me formé en comunicación noviolenta, trabajo de procesos, coaching y programación neurolingüística.
Inicié mi trabajo con la adolescencia en el Casal del Infants del Raval, hace casi 20 años, donde me enamoré de esta etapa de la vida tan potente y especial. He trabajado en diferentes entidades y con diferentes colectivos, siempre dentro del acompañamiento de procesos personales i/o grupales.
Actualmente trabajo en un instituto público, donde intento aplicar esta idea de acompañamiento a mi práctica docente.
Soy madre de dos hijos que me iniciaron en el mundo de la educación viva y de los que tanto he aprendido.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”22583″ img_size=”medium” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator type=”normal” color=”#339966″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Atenea Girol
Graduada en Arquitectura Tècnica, he treballat en el món de l’enginyeria i l’arquitectura durant 8 anys. Al 2011 el convenciment que un altre tipus d’escola és possible, em va portar a crear amb dos amics un projecte per escola pública d’aprenentatge de les Matemàtiques a través de la robòtica manipulativa. Arran d’aquesta experiència vaig decidir formar-me en Educació Viva i Psicologia, i en la cerca de posar en pràctica els aprenentatges vaig arribar a Ca l’Aulet.
Fa 6 anys que treballo al CAIEV com acompanyant de primària i especialista de tecnología, arquitectura i matemàtiques a primària i secundària.
Des de petita m’apassiona saber com funcionen les coses, crear, experimentar, compartir i gaudir de la vida i les relacions.
Formo part de la comunitat Vailets Hacklab, colaboro amb espais Maker i també m’interessen la permacultura, la bioconstrucció, la música, les ciències i la fusteria.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”24353″ img_size=”medium” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator type=”normal” color=”#339966″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
Soc biòleg de formació, professor de tecnologia de professió i pare. Vinculat amb diferents branques de l’educació des de sempre, ja fa 20 anys que treballo de professor de secundària a diferents instituts.
Mogut per un anhel d’intentar millorar la meva tasca docent constant i una mirada de respecte cap a l’alumne, he participat en diverses iniciatives pedagògiques. D’aquestes, destacaria la integració durant 6 anys al grup de reflexió pedagògica “La Font” de Girona amb els que, entre d’altres coses, vam posar en marxa l’Institut de Sils. Vaig fer la formació de formadors de pràctica reflexiva i durant 4 cursos he estat membre de l’equip ICE de tecnologia de la Universitat de Girona. He estat formador de diversos cursos de tutoria, PAT, TIC, estratègies metodològiques a l’aula, didàctica del grup heterogeni, dinàmiques de grup i aprenentatge mitjançant projectes. A nivell de gestió de centres també he après molt i he intentat aportar a les meves etapes com a coordinador pedagògic a l’institut de Santa Coloma de Farners i com a cap d’estudis a l’Institut de Sils.
El meu aprenentatge més important però, ha estat durant els 12 anys que porto treballant a Sils fent una mica de tot: des de tallers de música i economia domèstica, grups de servei de manteniment de les instal·lacions del centre i tècnics de so, projectes i tutories a tots els nivells de la ESO, fins a classes de ciències, música, tecnologia i matemàtiques. Actualment estic participant en la implementació de la fusió de les matèries de Ciències i Tecnologia que estem començant a aplicar des d’aquest curs.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”22753″ img_size=”medium” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator type=”normal” color=”#339966″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Col·laboradors del CAIEV
Bea Garcia: acompanyant de lecto-escriptura i tutora d’infantil a Ca l’Aulet
Cristina Álvarez: co-directora d’Aula Astrològica
Dani Rius: Vaig entrar al món de l’educació des del convenciment que una altra escola és possible. Per això no he treballat mai a una escola convencional, només hi he estat com a alumne. El 2005 vaig treballar a Summerhill. El curs 2008-2009 vaig fer d’educador al Roure. Des del 2014 soc a Ca l’Aulet, l’escola del CAIEV. Entremig vaig fer altres feines, més relacionades amb el món editorial. En el període 2006-2014 vaig formar part del grup de treball de la XELL (xarxa d’educació lliure). Soc llicenciat en filosofia i autor del llibre de narracions Història del bonsai.
Dinorah Arrillaga: narradora de cuentos, mitos y leyendas, estudio sus símbolos, y trabajo con ellos en mis talleres y consultas terapéuticas
Fede González: acompanyant de cos i tutor de primària a Ca l’Aulet
Henry Readhead: Assistant Principal, Summerhill School
Iolanda Vives: directora del centre de psicomotricitat Tariqa i formadora
Irene Lapuente: fundadora i directora de La Mandarina de Newton SL
Jaume Centelles: expert en literatura infantil
Magda Barneda: formadora en Seitai i directora de l’Espaidó
Mariona Folgado: acompanyant d’art i tutora de primària a Ca l’Aulet
Marta Moreno: acompanyant de lecto-escriptura i tutora de secundària a Ca l’Aulet
Marta Roura: acompanyant d’art i tutora d’infantil a Ca l’Aulet
[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]