Equip humà

Jordi Mateu Zorita

Mestre de primària des de 1990, graduat en psicolingüística i format en psicomotricitat, he treballat a diferents escoles de Catalunya i Califòrnia. He col·laborat amb la Xell, una xarxa d’escoles d’educació activa i vivencial. Des de fa 18 anys em dedico també a la formació del professorat i a l’assessorament de centres, primer com assessor LIC del Departament d’Educació i actualment a nivell privat. Sóc pare de 4 fills, ;un nen de 16 anys, una nena de 7 anys, un nen de 5 i un petit de 3 anys.

A quins cursos em pots trobar?

Judit López Miró

A l’any 1987 inicio el meu recorregut professional, en l’àmbit de l’educació no formal, amb infants i adults.

Des de l’any 2006 em desenvolupo professionalment en l’ àmbit de la educació viva com educadora i aquests darrers cinc anys al front de la gestió pedagògica del projecte educatiu Kaleidoscopio.

Des de l’any 2012 formo part de l’equip de facilitadors del Craev , com a formadora del curs d’introducció a l’educació viva i com assessora d’ equips docents d’escoles públiques i d’entitats i projectes educatius.

Supervisió de casos i assessorament als professionals de l’àmbit pedagògic.

Donada la meva formació i experiència en l’àmbit terapèutic també atenc en consulta privada, a Barcelona, oferint acompanyament terapèutic individual i familiar i un àrea terapèutica infantil basada en la teràpia de joc. Actualment sóc la directora de l’escola Espai Obert La Serra, a Sant Pere de Ribes.

Laura López Alonso

Especialista en matemàtiques vivencials. En el 2011 començo la meva formació en aquesta àrea de la mà de Malena Martin per la meva necessitat com a mare unschooler d’acompanyar l’aprenentatge del meu fill. Però és a partir del 2016 que professionalitzo la meva passió per les matemàtiques gràcies a la Lara Giménez Barragan, que m’ha acompanyat en aquest inici i a la que estic enormement agraïda.  Aquesta passió per les matemàtiques em porta a una investigació i formació permanent.

Durant aquest temps m’he format tant en educació viva com en diferents pedagogies que centren l’aprenentatge en l’infant, respectant els seus ritmes i interessos.

Des del 2017 em dedico a la Formació Permanent del Professorat fent cursos per a docents, i també formacions a famílies i persones interessades a conèixer una altra manera d’apropar-se a les matemàtiques.

Des del 2014 col·laboro amb l’Associació CAIEV, tant en l’àmbit administratiu com matemàtic.

Mare d’un fill nascut l’any 2006.

Magda Solera Pérez 

Mestra d’infantil i psicomotricista. Em vaig formar en pedagogia sistèmica de la mà de gent tan increïble com la Marianne Franke, el Carles Parellada o la Mercè Travesset. He treballat en Espais Familiars, escoles bressol, escoles públiques diverses i en un projecte de Criança Compartida que em va portar a acostar-me a la XELL (en sóc membre del GdT fa uns anys). He tingut el privilegi de viatjar al León Dormido en tres ocasions (participant en les activacions) i després poder estar en un grup de formadors de l’ICE de la UAB aprofundint i reflexionant envers les idees de la Rebeca Wild i el Mauricio. El meu interès per la primera infància m’ha portat també a fer diferents formacions sota la mirada d’Emmi Pikler i a participar en diverses xarxes ciutadanes. Sóc mare d’un infant d’un any.

Itziar Aranaz Mota

Educadora infantil, Mestra i psicomotricista. El tema dels vincles i l’acompanyament a les famílies em va fascinar des de bon començament, això em va portar a voler conèixer els primers moments de la vida: l’embaràs, el part, post part i criança; vaig tenir la sort de poder formar-me amb el Michel Odent i amb la Laura Gutman. Va canviar la meva mirada sobre l’infància i l’educació; i en aquest camí he anat compartint i aprenent del massatge infantil, del Seitai, de la mirada Pikler, de l’educació creadora, amb la Rebeca i Mauricio Wild …

He treballat a escoles bressol, escoles concertades, en grups de criança compartida, i vaig co-crear i coordinar una escoleta d’educació viva durant set anys.
Sóc mare d’una nena de cinc anys.

Katia Martorell Martínez

Llicenciada en història de l’art per la UIB, postgrau i màster en gestió cultural per la UB. He exercit durant 7 anys de professora d’educació secundària i de batxillerat a un col·legi de Palma. També he estat educadora i gestora cultural a diferents entitats culturals de Ciutat i del 2006 al 2015 he estat la coordinadora del departament educatiu de la Fundació Pilar i Joan Miró.

El naixement dels meus fills Bruno i Yago (2009 i 2011) i el descobriment de la mirada de Rebecca i Mauricio Wild em porta a endinsar-me en el món de l’educació respectuosa i a fundar el 2013, junt a un equip de 5 persones, el projecte Nau Escola

Des del 2013 he realitzat formacions diverses en pedagogies alternatives: Montessori, Pikler, Pedagogia sistèmica, Waldorf… destacant els cursos d’iniciació i seguiment del CAIEV de Barcelona en educació viva.

Actualment formo part del Consell Directiu de Nau i coordino el cicle d’educació primària.

Cristina Verger Perpinyà

Llicenciada en Història de l’art per la UIB, i formada en disseny gràfic i disseny editorial. Amb el naixement del meu fill Dídac l’any 2011 començo a apropar-me al món de l’educació espectuosa i el 2013, junt a un equip de 5 persones, participo de la fundació del projecte Nau Escola a Mallorca.

Des de llavors m’he format en diferents pedagogies alternatives: Montessori, Pikler, Pedagogia sistèmica, Waldorf, matemàtica manipulativa… destacant especialment els cursos d’iniciació i seguiment del CAIEV.

Actualment formo part del Consell Directiu de Nau i coordino l’etapa d’educació primària.

cursos caiev

Celeste Vaiana

Psicóloga especializada en Crianza, Educación y Familia, profesora de Psicología y Filosofía. Soy mamá de Pau de 12 y Bruna de 2 años. Siempre me fascinó la relación entre la salud y lo educativo. Desde mucho antes de iniciarme en la profesión -más de 20 años- me he interrogado permanentemente acerca del bien-estar humano, y de cómo se van germinando en cada uno de nosotros las semillas de la violencia. Desde este interrogante, he llegado a la crucial importancia que tienen los cuidados de los primeros años de vida del niño, no sólo para él y su familia, sino para el bien de la completa HUMANIDAD!

He formado parte desde el inicio -como madre y como profesional-, del movimiento que dio surgimiento a las escuelas libres en Catalunya. Trabajé en la gestión y dirección pedagógica de Xantala durante 6 años, participé 8 años en el grupo de trabajo de la Xell, lo que me ha permitido conocer y supervisar muchos proyectos de crianza y educativos, colaboro con el Caiev y con todas aquellas entidades que estén a favor del cuidado de la VIDA!

Actualmente, asesoro proyectos de educación viva, y trabajo en consulta privada.

Marta Berrocal Capdevila

Mestra, llicenciada en Belles Arts i DEA en Pedagogia.  Des de l’any 1996 compagino diverses feines vinculades a l’àmbit de l’educació formal i no formal:  la formació permanent de professorat i altres professionals de l’educació social en l’àmbit de l’educació artística, la realització de Projectes Educartístics per a museus i altres entitats socioculturals, com ara el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, l’Obra social La Caixa, El Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Jardí Botànic, etc. I la docència amb diversos col·lectius.

L’ART (en un sentit molt ampli)  acostuma a ser el punt de partida dels meus projectes i  experiències. Em permet crear una xarxa en permanent creixement que connecta conceptes de tots els àmbits, ja siguin de ciències, de llengua, matemàtics, relatius a l’educació socioemocional o pròpiament artístics.  Em fascina imaginar i crear, provar, experimentar i jugar.

He publicat diversos articles sobre educació i algun llibre que trobareu al meu web juntament amb més informació sobre la meva trajectòria professional: http://martaberrocal.org/

Des de fa dos anys treballo també a l’escola pública.

Chantal Armengol Texidó

Mestra de primària i d’infantil, he participat en diverses escoles d’educació activa i vivencial. Des de fa anys m’interessa i he participat en cursos de creixement personal relacionats amb la psicoteràpia Gestalt, les constel·lacions familiars, el seitai i el curs de el cuidado del alma infantil. He format part també de l’equip de formadors/es de l’ICE de la UAB. Una de les experiències més enriquidores per mi ha estat la possibilitat de conèixer de prop el treball de Mauricio i Rebeca Wild i l’oportunitat de treballar en escoles que segueixen aquesta manera d’entendre les relacions educatives. Sóc mare de 3 nens.

María Suárez Luque

Mare de dos fills, de 5 i 8 anys, i mestra d’educació infantil i primària. Treballe en educació des de l’any 2001, primer en escola concertada i després en escola pública, en diferents escoles. He estat en primer i segon cicle d’educació infantil i també en educació primària. A la actualitat, treballe en educació infantil a una escola pública a València.

Estic en contacte amb el CAIEV des de l’any 2012, quan vaig descobrir l’educació viva, en un moment de la meua vida que anava buscant respostes al que sentia respecte a la infància i el seu desenvolupament.

Amb aquesta porta que em va obrir l’educació viva, he anat descobrint i incorporant-la a la meua vida al llarg d’estos anys, amb l’acompanyament de Jordi Mateu, complementant amb altres formacions com pedagogia sistèmica, psicomotricitat relacional, o Emmi Pickler i la seua visió del desenvolupament infantil, i reflexionant amb diverses lectures. Tot combinant amb l’organització d’alguns cursos d’educació viva, i l’acompanyament d’un seminari amb docents i famílies, a Alcoi. Tot un compendi de formacions, reflexions i experiències viscudes que formen part del que ara soc.

Set anys després, amb un cert recorregut personal, familiar i professional, em sent amb disposició de compartir les meues experiències i vivències envers aquesta mirada a la infància i aquesta manera de ser i estar en el mon, que és per mi l’educació viva.

Lucía Ortiz Aguíñiga

La meua formació acadèmica és Treball Social i Antropologia Social, on estudie el comportament humà com a membre d’un grup.

Professionalment, m’inicie a l’àmbit de l’educació no formal amb menors i famílies en situació de desprotecció. Des d’aquí, comence a observar i sentir que l’acció educativa no afavoreix l’autonomia de les criatures i les personalitats que van formant-se perpetuen relacions poc saludables. Llavors, emprenc una recerca per saber-ne més de temes educatius, amb diverses formacions i lectures. Després d’un temps com a educadora i treballadora social, m’oriente planament al mon educatiu. Des de 2009 forme a educadores, que treballaran a l’àmbit de l’educació , com a professora en el sistema educatiu.

L’any 2013 descobrisc la formació en Educació Viva i sent que endreça inquietuds, pensaments i accions per orientar la meua forma d’estar al mon, personal i professionalment.

Soc mare d’un nen de 8 anys i una nena de 4 anys, que cada dia em recorden que no és si no la vinculació, sentir-se digne de ser estimada, la clau per l’autonomia d’una persona.

Col·laboradors del CAIEV

 

Cristina Álvarez: co-directora d’Aula Astrològica
Dani Rius:  Vaig entrar al món de l’educació des del convenciment que una altra escola és possible. Per això no he treballat mai a una escola convencional, només hi he estat com a alumne. El 2005 vaig treballar a Summerhill. El curs 2008-2009 vaig fer d’educador al Roure. Des del 2014 soc a Ca l’Aulet, l’escola del CAIEV. Entremig vaig fer altres feines, més relacionades amb el món editorial. En el període 2006-2014 vaig formar part del grup de treball de la XELL (xarxa d’educació lliure). Soc llicenciat en filosofia i autor del llibre de narracions Història del bonsai.
Dinorah Arrillaga: narradora de cuentosmitos y leyendas, estudio sus símbolosy trabajo con ellos en mis talleres y consultas terapéuticas
Eva Martínez: mestra, formadora, terapeuta Gestalt, formada en Pedagogia Sistèmica
Henry ReadheadAssistant Principal, Summerhill School
Idoia Hernaiz: formadora certificada pel Non Violent Comunication Center, organitzo tallers d’introducció i aprofundiment en Comunicació No Violenta
Iolanda Vives: directora del centre de psicomotricitat Tariqa i formadora
Irene Lapuente: fundadora i directora de La Mandarina de Newton SL
Magda Barneda: formadora en Seitai i directora de l’Espaidó
Maria Castellana: Antropòloga i mestra d’educació infantil especialitzada en pedagogia activa i lliure
Montse Castellà: Mestra d’educació infantil, psicomotricista i pedagoga sistèmica
Pere Juan: psicòleg, formador i ex director de La Caseta

WhatsApp Horari whatsApp 11 a 14h i de 17 a 20:30h