Curs de sensibilització a l’Educació Viva per a
professionals de la franja de Migdia

MOTIVACIONS

 

L’estona de migdia ocupa una part substancial del temps escolar i implica un seguit de vivències molt importants per als nens i nenes: vivències de relacions, d’activitat espontània, de creativitat i joc, de consciència personal i cura del propi cos, etc.

 

Totes aquestes vivències requereixen d’espais i ambients adequats, d’una observació i preparació acurada de l’activitat dels infants, i d’unes estructures d’organització i coordinació coherents amb el projecte pedagògic del centre.

 

El curs de sensibilització a l’educació viva per a professionals de la franja de migdia és una formació de tres sessions destinada a professionals de la franja de migdia que volen tenir un primer contacte amb l’educació viva.

OBJECTIUS I DESTINATARIS

 

El curs està destinat a persones implicades en tasques educatives durant l’estona de migdia que desitgen ampliar la seva experiència en els àmbits de:

 

 • L’acompanyament emocional dels infants des del marc de referència de l’educació viva
 • La creació d’ambients d’aprenentatge per a l’activitat autònoma
 • L’organització i funcionament de la franja de migdia i la seva articulació amb la resta de l’escola

CONTINGUTS DE LES SESSIONS

 

Sessió 1: Bases psicopedagògiques de l’educació viva i estructures de coordinació

 • Bases psicopedagògiques de l’educació viva, actituds bàsiques i tipus d’acompanyament
 • L’enfocament sistèmic als centres escolars
 • Estructures de gestió i coordinació

 

Sessió 2: L’ acompanyament emocional

 • Bases de la comunicació no violenta
 • Expressió de límits i acompanyament de conflictes
 • L’acompanyament emocional

 

Sessió 3: Activitats, vivències i estructures del dia a dia.

 • Estructures d’organització a les diferents franges d’edat
 • Exemples de funcionament de menjadors escolars i estones de migdia
 • Tipologia d’activitats autònomes i facilitades per l’acompanyant: activitat autònoma als ambients, propostes, tallers, activitats d’expressió, etc.

EIXOS DE LA FORMACIÓ

 

Formació vivencial

El curs té un enfocament vivencial. Es parteix de dinàmiques grupals per a posteriorment reflexionar sobre aquestes vivències i possibilitar així la construcció de les pròpies comprensions.

 

Formació teòrica

Cada sessió incorpora també la presentació de fonaments teòrics i conceptuals. A través del campus virtual, els assistents disposen prèviament de materials de lectura i d’aprofundiment sobre els fonaments de cada tema.

 

Anàlisi de situacions

Els assistents poden aportar situacions i casos que estan vivint als centres per tal que els formadors comparteixin la seva experiència i impressions sobre les situacions.

 

Materials, experiències i recursos

Tant durant les sessions com a través del campus virtual, els formadors comparteixen informació sobre propostes, recursos i experiències d’escoles vives sobre la franja de migdia.

M’interessa aquesta formació

 

Si sou un mínim de 20 persones, no és necessari que sigueu de la mateixa escola, contacta amb nosaltres educacioviva@caiev.com.

 

Si no arribeu al mínim necessari, podeu deixar les vostres dades en el següent formulari, i quan tinguem un grup, us proposarem dates per la formació:

https://goo.gl/forms/650umHVqimMXMK1d2

WhatsApp Horari whatsApp 11 a 14h i de 17 a 20:30h