CURSO DE ETAPAS EVOLUTIVAS

En esta propuesta Celeste Vaiana, psicóloga especializada en Crianza, Educación y Familia, nos invita a transitar, desde la mirada de la Educación Viva, por los diferentes momentos evolutivos de la infancia; recogiendo y diferenciando la especificidad de cada etapa del desarrollo del niño, desde el nacimiento hasta la adolescencia.

 

Desde una introducción a los aspectos psicológico, afectivo, emocional y evolutivo de cada etapa en sí misma, hasta la reflexión acerca de la intervención adecuada en cada momento, o el acompañamiento desde el lugar adulto, la propuesta tiene como objetivo aportar una visión general y amplia, y de este modo vislumbrar nuevas formas de relacionarnos y cuidarnos en la crianza.

 

Acompañada en cada sesión por Profesionales colaboradores con mucha experiencia y trayectoria en escuela viva, no hablaremos de métodos ni de proyectos, nos centraremos exclusivamente en la mirada de la Educación Viva.

 

Destinado principalmente a familias, y abierto a maestros, profesores, educadores, y acompañantes que tengan interés en recorrer este camino y comenzar a cultivar semillitas en dirección a esta mirada.

 

La mirada de la Educación Viva en las fases de:

 

26 de enero 2019.  0-3 Crianza:  Celeste Vaiana

23 de febrero 2019.  3-6: Infantil:  Celeste Vaiana e Itziar Arranz

23 de marzo 2019.  7-12: Primaria:  Celeste Vaiana, Doa Rodríguez Bover y Dani Rius

27 de abril 2019.  12-16: Secundaria:  Celeste Vaiana y Cristina Puga

25 de mayo 2019.  Síntesis del evolutivo – Celeste Vaiana y Pere Juan

TALLERISTES

 

Celeste Vaiana, Psicóloga especializada en Crianza, Educación y Familia, profesora de Psicología y Filosofía. Soy mamá de Pau de 13 y Bruna de 3 años. Siempre me fascinó la relación entre la salud y lo educativo. Desde mucho antes de iniciarme en la profesión -más de 20 años- me he interrogado permanentemente acerca del bien-estar humano, y de cómo se van germinando en cada uno de nosotros las semillas de la violencia. Desde este interrogante, he llegado a la crucial importancia que tienen los cuidados de los primeros años de vida del niño, no sólo para él y su familia, sino para el bien de la completa HUMANIDAD!

He formado parte desde el inicio -como madre y como profesional-, del movimiento que dio surgimiento a las escuelas libres en Catalunya. Trabajé en la gestión y dirección pedagógica de Xantala durante 6 años, participé 8 años en el grupo de trabajo de la Xell, lo que me ha permitido conocer y supervisar muchos proyectos de crianza y educativos, colaboro con el Caiev y con todas aquellas entidades que estén a favor del cuidado de la VIDA!

Actualmente, asesoro a escuelas Bressoles, de Infantil y Primaria Públicas y proyectos de Educación Viva. Y trabajo en consulta privada acompañando procesos familiares, de pareja o personales.

 

Itziar Aranaz Mota. tinc la sort de dedicar-me a una feina que m’apassiona. Vaig descobrir, fa més de 15 anys, que acompanyar processos d’aprenentatge i creixement és la meva vocació.

La meva formació dins de l’àmbit educatiu és en educació infantil, en psicomotricitat relacional, mirada Pikler, en massatge infantil, del Seitai, de l’educació creadora, amb la Rebeca i Mauricio Wild.

Professionalment he acompanyat famílies i infants al 0-3, he coordinat durant set anys una escoleta d’educació viva, per a infants de 2-6 i les seves famílies. He realitzat xerrades, cursos i tallers tant per a professionals com per a famílies amb infants de 0-6 per escoles associacions, espais familiars, AMPAs…

Ara combino l’acompanyament a infants de 3-6 anys a l’escola viva El Roure, amb les formacions a mestres i educadores. Facilitant cursos al CAIEV i fent formacions a centres educatius. I donant a conèixer l’educació viva i respectuosa amb tallers i xerrades per a famílies.

 

Doa Rodríguez Bover. Psicòloga. Postgraduada en Llenguatges Expressius. Formant-se en Teràpia Familiar Sistèmica.

Psicoteràpia, conferències i formació a professionals.

14 anys d’experiència en Educació Viva, passant per diferents organitzacions i escoles. Començant amb la XELL (Xarxa d’Educació Lliure) i treballant com a acompanyant a l’Arbreda, a Xantala (on també vaig dur la Coordinació Pedagògica i la Coordinació de Gestió) i actualment a Espai Aigua, al Cicle Inicial de Primària.

Em fascinen la complexitat i la riquesa de les relacions humanes. La dansa entre la diferenciació amb l’ajuda dels límits i la unió que aporta l’amor.

 

Dani Rius, Vaig entrar al món de l’educació des del convenciment que una altra escola és possible. Per això no he treballat mai a una escola convencional, només hi he estat com a alumne. El 2005 vaig fer de houseparent a Summerhill. El curs 2008-2009 vaig ser educador al Roure. Des del 2014 soc a Ca l’Aulet, l’escola del CAIEV. Entremig vaig fer altres feines, més relacionades amb el món editorial. En el període 2006-2014 vaig formar part del grup de treball de la XELL (xarxa d’educació lliure).

 

Cristina Puga, Formada en magisteri d’educació especial, psicopedagogia i teràpia gestalt. Gairebé des que em vaig iniciar en el món de l’educació, m’ocupen molt tres aspectes: l’acompanyament emocional, l’inclusió i l’aprenentatge globalitzat.

M’apasiona l’adolèscencia i és per vocació que vaig triar acompanyar a nois i noies al al llarg d’aquesta etapa des d’un profund respecte per tots ells i elles.

El meu camí acompanyant infants i joves comença al casal del Raval de Barcelona, posteriorment treballo a l’escola concertada, on entro en contacte amb la Xell, i pocs anys després incio la meva tasca en l’escola pública, concretament en l’ESO. Els primers cursos treballo com a orientadora educativa a l’EAP i paral·lelament col·laboro amb la fundació Claudio Naranjo on creem pels professors un curs anomenat “Educar per obrir el cor”. A través d’aquest curs, conec l’Institut de Sils on m’hi he estat els darrers sis cursos i on sento que vaig trobar molt del que buscava com a docent amb una mirada respectuosa. El curs passat i per conciliar i prioritzar la meva vida familiar faig canvi a l’institut de Celrà que es troba a prop d’on visc, 

Sóc mare de dues nenes, i això a més d’obrir-me el cor, em va fer implicar-me en un parell de projectes educatius d’educació viva.”

 

Pere Juan Duque. Va estudiar Psicologia, Pràctica psicomotriu, Llenguatges expressius, Educació Física i Arts Marcials. He desenvolupat la meva tasca Professional en diferents àmbits educatius: educació amb necessitats educatives especials, col·lectius amb risc social, àmbit extraescolar, el lleure i la educació lliure. Actualment investigo el moviment i la seva connexió amb el món simbòlic com a eina de auto indagació i projecció de la nostre intenció.

PREU

 

Les sessions es poden fer individualment (només una o més d’una) les sessions de les fases que escolliu.  També es pot optar per fer le quatre sessions.

 

El preu per taller individual és de 50€, i el de les quatre sessions 160€.

RECONEIXEMENT DE LA FORMACIÓ

 

El Curso de etapas evolutivas està en procés de reconeixement pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a formació permanent del professorat. El Departament d’Ensenyament atorga un certificat de 45 hores per a les persones amb el següent perfil: mestres, llicenciats amb la capacitació pedagògica, i tècnics d’infantil de grau superior. La resta de persones que no compleixin aquest requisit rebran igualment un certificat de formació per part de l’associació Caiev d’educació viva.

 

La resta de persones que no compleixin aquest requisit rebran igualment un certificat de formació per part de l’associació CAIEV d’educació viva.

HORARIS

El curs es pot fer un dissabte al matí al mes de 9:30 a 14:30 hores.

 

LLOC

El curs té lloc a una escola d’educació viva a la ciutat de Barcelona.

WhatsApp Horari whatsApp 11 a 14h i de 17 a 20:30h