Places disponibles

La Pedagogia Sistèmica  és una nova forma de mirar que implica canvis profunds en la nostra forma de pensar l’educació i les nostres actituds vers a totes les implicades en l’acte educatiu: famílies, alumnes, docents, etc. Aquest enfoc pedagògic tracta de crear les condicions idònies per a que l’escola sigui un espai orientat vers  l’aprenentatge de la vida i que les noves generacions puguin fer alguna cosa útil amb el llegat transmès pels seus pares” (M. Traveset, 2007)

SESSIÓ 1: 29-02-20

“Els components de la Pedagogia  sistèmica”.

 Podem afirmar que la PS es nodreix d’altres teories que la constitueixen com a tal. Proposem endinsar-nos en els seus components  teòrics per tal d’apuntalar-nos en tots els camps del coneixement actual. En aquesta sessió parlarem de la XARXA AMOROSA PER EDUCAR: Sistemes (trama de la vida), Context (fent d’historiadores i geògrafes) i Ubicació (el valor d’estar ben ubicats).

La proposta girarà al voltant de la mirada i posada en marxa d’allò més vivencial per passar per les aportacions teòriques i enriquir el procés des de les pròpies aportacions reflexives del grup.

SESSIÓ 2: 28-03-20

La pedagogia sistèmica es basa en el treball terapèutic de Bert Hellinger i les seves aportacions sobre els ordres de l’amor i les  constel·lacions familiars. Durant la sessió es compartiran estratègies  socioeducatives sistèmiques per enfocar dificultats de convivència i  aprenentatge als entorns escolars, per millorar les relacions amb les  famílies, i per situar els desordres dins dels sistemes escolars.

Els ordres de l’amor, les relacions humanes i els vincles, les diferents dimensions educatives de la PS:  transgeneracional, intergeneracional, intrageneracional, intrapsíquica.  Caracterítiques de  les generacions sistèmiques. Propostes d’activitats per portar a l’escola. Pluja de idees.

SESSIÓ 3: 02-05-20

Les eines i recursos propis de la PS

  • El genograma, representació gràfica dels membres de la nostra família, un mapa personal que recull fets significatius de la nostra història familiar, al menys en tres generacions. (estaria bé que cada participant aportés una foto de quan era nadó o petita amb la seva mare i un altre amb el seu pare).

SESSIÓ 4:  30-05-2020

Eines i recursos de la PS:

  • Fotograma
  • Història acadèmica
  • Moviments sistèmics, mirar cap a la solució.
  • Els ordres i desordres en el sistema. Actituds i estratègies.

SESSIÓ 5:  13-06-2020

“Les relacions amb les famílies, eines i estratègies per millorar les relació-comunicació amb les famílies des de les aportacions de la PS.

L’entrevista.

Avaluació del curs.

PROCÉS D’INSCRIPCIÓ

Primer Pas

Per realitzar els cursos que ofereix l’Associació, s’ha de ser Amic CAIEV.  La subscripció d’Amic CAIEV és anual i la pots fer a través del botó que trobarás a continuació.

Si ja ets amic Caiev, pots continuar amb la inscripció al curs en el segón pas.

1,Subscripció Anual Amic Caiev

Segón Pas

Un cop feta la subscripció com Amic Caiev ja pots continuar amb el procés d’inscripció al curs a través del botó que trobaràs a continuació. En el cas que hagis sortit de la web cal loguejar-se de nou per completar el procés d’inscripció, emplena el nom d’usuari i la contrasenya aquí.

2.Inscripció al Curs Monogràfic Sistèmica
WhatsApp Horari whatsApp 11 a 14h i de 17 a 20:30h