Els tallers de l’escola d’estiu de dilluns dia 2 de juliol són:

 

  • LA VEU I JO per Assumpta Mateu
  • L’ACOMPANYAMENT EMOCIONAL DES D’UN ENFOCAMENT GESTÀLTIC I SISTÈMIC per Miquel Àngel Alabart i Eva Martínez

 

TITOL.  La veu i jo

 

TALLERISTA

Assumpta Mateu estudià filologia clàssica, violí i cant a Barcelona, Salzburg i Karlsruhe. Ha après tant del so com del silenci.

Ha cantat òpera, oratori i Lied als grans teatres i auditoris del nostre país i d’arreu.

Des del 2001 és professora de Cant i de Lied a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Per a ella la música no és un objecte conclòs, sinó una porta oberta cap on sigui que vulguem mirar. Com el mateix silenci i les paraules. I així es reflecteix en els seus projectes musicals actuals i en el seu enfocament pedagògic.

 

TALLER

La veu no és només un vehicle per comunicar idees. És un terreny on reconèixer-se i retrobar-se profundament.

Si li ho permetéssim, la nostra veu parlaria de nosaltres mateixos molt més enllà de les paraules, ens duria coneixement de la vida i de l’univers, i ens acostaria d’ésser a ésser a un nivell molt més fondo.

La veu és producte del cos i de com aquest deixa fluir l’aire i la vibració a través seu, per això també porta les empremtes de les inhibicions que fabriquem i que imposem al cos per “protegir-nos”, per “amagar-nos” o per evitar sentir certes coses.

Aquest taller està enfocat a obrir el camí a aquest espai de descobriment i a prendre consciència de quant podem aportar als infants (o condicionar-los sense saber-ho) a través de la nostra veu.

 

TÍTOL.  L’acompanyament emocional des d’un enfocament gestàltic i sistèmic

 

TALLERISTES

Miquel Àngel Alabart, psicopedagog, terapeuta Gestalt i familiar sistèmic i director de la revista Viure en família i Eva Martínez, mestra, formada en teràpia Gestalt i en Pedagogia Sistèmica, formadora en educació i emocions i autora del llibre Sota la pell del llop. Acompanyar les emocions amb els contes tradicionals. Tots dos són co-autors del llibre Emocions i família: El viatge comença a casa. Ed. Graó i membres fundadors de l’Associació Arae.

 

TALLER

Entenem la dimensió emocional de la persona com un àmbit essencial a tenir en compte en contextos educatius, si volem oferir un acompanyament que possibiliti el creixement autèntic. La perspectiva sistèmica ens ajuda a comprendre com configurem el nostre univers emocional des del nostre lloc en els diversos sistemes als que pertanyem. La mirada gestàltica ens permet desenvolupar una consciència personal, donar nous significats a antics aprenentatges i responsabilitzar-nos de la nostra vida. En aquest taller explorarem diversos aspectes personals de forma vivencial i coneixerem eines educatives que ens ajudaran a oferir un acompanyament emocional fonamentat en el respecte i l’autenticitat.