Els tallers de l’escola d’estiu de dimarts dia 3 de juliol són:

 

  • CUIDANT L’EXPRESSIÓ DELS LÍMITS AMB AMOR per Doa Rodríguez Bover
  • INTRODUCCIÓ A LA COMUNICACIÓ NO VIOLENTA (CNV) per Idoia Hernáiz

TÍTOL.  Cuidant l’expressió dels límits amb amor

 

TALLERISTA

Doa Rodríguez Bover. Psicòloga. Postgraduada en Llenguatges Expressius. Formant-se en Teràpia Familiar Sistèmica. 14 anys d’experiència en Educació Viva.

Educadora a Espai Aigua, Psicoterapeuta i Formació a professionals.

Em fascinen la complexitat i la riquesa de les relacions humanes. La dansa entre la diferenciació amb l’ajuda dels límits i la unió amb l’ajuda de l’amor.

 

TALLER

Probablement el repte més gran per a un/a acompanyant és mantenir el cor obert. No només quan ens és fàcil, sinó també quan l’infant té una rebequeria, se salta una norma repetidament, treu agressivitat, egoisme… Mirar amb afecte en aquestes situacions és la base per poder-lo acompanyar amb respecte.

Per poder créixer i desenvolupar-se, es necessita un entorn que proposi un equilibri entre llibertat i contenció. De la mateixa manera que necessitem certa rigidesa òssia i muscular per aixecar-nos i caminar, necessitem límits clars que ens sostinguin mentre explorem allò desconegut.

I perquè aquesta rigidesa ens sostingui i no ens limiti, cal que es nodreixi de la flexibilitat que aporta l’amor.

La metodologia emprada serà una combinació de conceptes teòrics, converses envers les experiències que cadascú porta i dinàmiques grupals que ajuden a ampliar la comprensió.

Per això és aconsellable dur roba còmode i material per a escriure.

Hi haurà un descans de 20 minuts a mig matí. Es pot dur esmorzar per compartir durant aquesta estona.

 

TÍTOL.  Introducció a la Comunicació no Violenta (CNV)

 

TALLERISTA

Idoia Hernáiz Sociòloga especialitzada en educació i cultura. Mare de dos fills. Practicant de Comunicació No Violenta des de 2013. Formada en PNL, coaching i treball de processos. Actualment treballo com a professora de secundària a un institut públic.

Apassionada de la comunicació humana, fa 15 anys que treballo acompanyant a adolescents, infants i famílies. M’enriqueix molt poder compartir les eines que a mi em serveixen per comunicar-me amb més fluïdesa, facilitat, consciència i profunditat.

 

TALLER

La comunicació no violenta és un enfocament desenvolupat per Marshall Rosemberg que posa l’èmfasi en una actitud assertiva i empàtica en la comunicació. Durant el taller es compartiran alguns exercicis per tal que adults i infants desenvolupin un registre de comunicació a través del qual es poden expressar opinions, sentiments, necessitats i desitjos sense un llenguatge avaluatiu o que etiqueti a l’altre. Veurem com la Comunicacio No Violenta ens pot ajudar a abordar els conflictes entre infants i/o persones adultes sense amenaces, acusacions o culpa.