Els tallers de l’escola d’estiu de divendres dia 6 de juliol són:

 

  • LES MATEMÀTIQUES VIVES I ACTIVES per Laura López
  • ELS AMBIENTS, CAP A LA LLIBERTAT D’ACCIÓ I DE PENSAMENT per Jenny Silvente

TÍTOL.  Les matemàtiques vives i actives

 

TALLERISTA

Laura López, m’endinso el món de les matemàtiques manipulatives arran de la meva necessitat com a mare unschooler d’acompanyar l’aprenentatge del meu fill.  Formada amb Lara Giménez i Malena Martín trobo el meu camí professional com a formadora en l’aprenentatge vivencial de les matemàtiques.

Actualment acompanyo l’ambient de matemàtiques a Ca l’Aulet, l’espai educatiu del CAIEV i faig formacions a escoles i a famílies que opten per apropar aquesta forma de fer matemàtiques reals, vives i actives.

 

TALLER

El taller el dividirem en dues parts, la primera part la dedicarem a l’acompanyament de les matemàtiques fins als 7 anys, i la segona, del 8 als 12 anys.  Les edats són orientatives, però m’ajuden a contextualitzar els continguts.

Veurem alguns materials, recursos i jocs que ens permetran acompanyar l’aprenentatge de les matemàtiques en totes les seves àrees:  relacions i canvi, espai i forma, numeració i càlcul, mesura, probabilitat i atzar.  I com aquestes eines ens ajuden a acompanyar aquests continguts, apropant les matemàtiques a la realitat dels infants.

 

TÍTOL.  Els ambients, cap a la llibertat d’acció i de pensament. 

 

TALLERISTA

Jenny Silvente, mestra d’educació infantil i psicomotricista. Actualment es dedica a acompanyar escoles i equips de mestres en la reflexió pedagògica oferint assessoraments a través de la plataforma Veure Pensar Sentir. També coordina un espai familiar a Terrassa, La Girandola, on a més a més, ofereix formacions, cursos i tallers destinats a famílies, professionals de l’educació i infants. 

 

TALLER

Parlar d’ambients va més enllà d’un enfocament diferent a nivell metodològic o d’un replantejament de l’espai físic de l’escola; es tradueix en el consens d’un grup de treball que camina cap a una imatge d’infant respectat en la seva integritat física, emocional, cognitiva, espiritual… cap a una mirada al seu cervell i els seus processos d’aprenentatge, ritmes i moments evolutius; cap a una revisió de l’actitud i rol de l’adult com a acompanyant de processos, com a observador i investigador; en definitiva, cap a una escola viscuda i sentida des del significat i l’autenticitat de l’ésser humà. En aquest curs parlarem de tots aquests aspectes i reflexionarem plegats i plegades sobre les imatges d’infant i d’escola, d’adult i de l’espai convertit en ambient.