Els formadors del CAIEV

Jordi Mateu Zorita

Mestre de primària des de 1990, graduat en psicolingüística i format en psicomotricitat, he treballat a diferents escoles de Catalunya i Califòrnia. He col·laborat amb la Xell, una xarxa d’escoles d’educació activa i vivencial. Des de fa 18 anys em dedico també a la formació del professorat i a l’assessorament de centres, primer com assessor LIC del Departament d’Educació i actualment a nivell privat. Sóc pare de 4 fills, ;un nen de 16 anys, una nena de 7 anys, un nen de 5 i un petit de 3 anys.

Sóc un bloc de text. Feu clic al botó Edita per canviar aquest text. Lorem Ipsum és un text de farciment usat per la indústria de la tipografia i la impremta.

Judit López Miró

A l’any 1987 inicio el meu recorregut professional, en l’àmbit de l’educació no formal, amb infants i adults.

Des de l’any 2006 em desenvolupo professionalment en l’ àmbit de la educació viva com educadora i aquests darrers cinc anys al front de la gestió pedagògica del projecte educatiu Kaleidoscopio.

Des de l’any 2012 formo part de l’equip de facilitadors del Craev , com a formadora del curs d’introducció a l’educació viva i com assessora d’ equips docents d’escoles públiques i d’entitats i projectes educatius.

Supervisió de casos i assessorament als professionals de l’àmbit pedagògic.

Donada la meva formació i experiència en l’àmbit terapèutic també atenc en consulta privada, a Barcelona, oferint acompanyament terapèutic individual i familiar i un àrea terapèutica infantil basada en la teràpia de joc. Actualment sóc la directora de l’escola Espai Obert La Serra, a Sant Pere de Ribes.

Laura López Alonso

Especialista en matemàtiques vivencials. En el 2011 començo la meva formació en aquesta àrea de la mà de Malena Martin per la meva necessitat com a mare unschooler d’acompanyar l’aprenentatge del meu fill. Però és a partir del 2016 que professionalitzo la meva passió per les matemàtiques gràcies a la Lara Giménez Barragan, que m’ha acompanyat en aquest inici i a la que estic enormement agraïda.  Aquesta passió per les matemàtiques em porta a una investigació i formació permanent.

Durant aquest temps m’he format tant en educació viva com en diferents pedagogies que centren l’aprenentatge en l’infant, respectant els seus ritmes i interessos.

Des del 2017 em dedico a la Formació Permanent del Professorat fent cursos per a docents, i també formacions a famílies i persones interessades a conèixer una altra manera d’apropar-se a les matemàtiques.

Des del 2014 col·laboro amb l’Associació CAIEV, tant en l’àmbit administratiu com matemàtic.

Mare d’un fill nascut l’any 2006.

Magda Solera Pérez 

Mestra d’infantil i psicomotricista. Em vaig formar en pedagogia sistèmica de la mà de gent tan increïble com la Marianne Franke, el Carles Parellada o la Mercè Travesset. He treballat en Espais Familiars, escoles bressol, escoles públiques diverses i en un projecte de Criança Compartida que em va portar a acostar-me a la XELL (en sóc membre del GdT fa uns anys). He tingut el privilegi de viatjar al León Dormido en tres ocasions (participant en les activacions) i després poder estar en un grup de formadors de l’ICE de la UAB aprofundint i reflexionant envers les idees de la Rebeca Wild i el Mauricio. El meu interès per la primera infància m’ha portat també a fer diferents formacions sota la mirada d’Emmi Pikler i a participar en diverses xarxes ciutadanes. Sóc mare d’un infant d’un any.

Itziar Aranaz Mota

Educadora infantil, Mestra i psicomotricista. El tema dels vincles i l’acompanyament a les famílies em va fascinar des de bon començament, això em va portar a voler conèixer els primers moments de la vida: l’embaràs, el part, post part i criança; vaig tenir la sort de poder formar-me amb el Michel Odent i amb la Laura Gutman. Va canviar la meva mirada sobre l’infància i l’educació; i en aquest camí he anat compartint i aprenent del massatge infantil, del Seitai, de la mirada Pikler, de l’educació creadora, amb la Rebeca i Mauricio Wild …

He treballat a escoles bressol, escoles concertades, en grups de criança compartida, i vaig co-crear i coordinar una escoleta d’educació viva durant set anys.
Sóc mare d’una nena de cinc anys.

Celeste Vaiana

Psicóloga especializada en Crianza, Educación y Familia, profesora de Psicología y Filosofía. Soy mamá de Pau de 12 y Bruna de 2 años. Siempre me fascinó la relación entre la salud y lo educativo. Desde mucho antes de iniciarme en la profesión -más de 20 años- me he interrogado permanentemente acerca del bien-estar humano, y de cómo se van germinando en cada uno de nosotros las semillas de la violencia. Desde este interrogante, he llegado a la crucial importancia que tienen los cuidados de los primeros años de vida del niño, no sólo para él y su familia, sino para el bien de la completa HUMANIDAD!

He formado parte desde el inicio -como madre y como profesional-, del movimiento que dio surgimiento a las escuelas libres en Catalunya. Trabajé en la gestión y dirección pedagógica de Xantala durante 6 años, participé 8 años en el grupo de trabajo de la Xell, lo que me ha permitido conocer y supervisar muchos proyectos de crianza y educativos, colaboro con el Caiev y con todas aquellas entidades que estén a favor del cuidado de la VIDA!

Actualmente, asesoro proyectos de educación viva, y trabajo en consulta privada.

Sílvia Bosch González

Sóc llicenciada en Biologia (1999) i llicenciada en Psicologia (2012).

Des de fa més de 17 anys treballo en l’àmbit educatiu, principalment amb adolescents en l’etapa de Secundària, com a docent, tutora, coordinadora i psicòloga. He fet extensa formació en mediació en contextos educatius. En l’actualitat, tinc també interès per aproximar els coneixements derivats de la neurodidàctica a les pràctiques educatives. Des de 2015 formo part de l’equip docent i de coordinació del projecte educatiu del CAEIV. Tinc dues filles de 5 i 8 anys. Amb elles, l’any 2014-15, vam fer un viatge llarg per Sud-amèrica i vam aprofitar per contactar amb projectes educatius de diversos països. D’aquestes visites va sortir una llista d’Escoles Amigues amb ganes de vincular-se i cooperar: http://sinpiedrasenlosbolsillos.com/escuelas-amigas/ i una col·laboració amb la Red de Educación Alternativa Reevo (http://blog.reevo.org/author/boschperez/).Col.laboro puntualment amb la revista Viure en família: http://viureenfamilia.grao.com/autors/silvia-bosch-gonzalez

Chantal Armengol Texidó

Mestra de primària i d’infantil, he participat en diverses escoles d’educació activa i vivencial. Des de fa anys m’interessa i he participat en cursos de creixement personal relacionats amb la psicoteràpia Gestalt, les constel·lacions familiars, el seitai i el curs de el cuidado del alma infantil. He format part també de l’equip de formadors/es de l’ICE de la UAB. Una de les experiències més enriquidores per mi ha estat la possibilitat de conèixer de prop el treball de Mauricio i Rebeca Wild i l’oportunitat de treballar en escoles que segueixen aquesta manera d’entendre les relacions educatives. Sóc mare de 3 nens.

Col·laboradors del CAIEV

 

Agnès Barba: directora de l’escola Els Encants
Begoña González: directora de l’escola El Roure
Carlos González: professor de secundària, escriptor i formador
Cristina Álvarez: co-directora d’Aula Astrològica

Ignacio Morgado: doctor en biologia i professor a la Universitat de Barcelona
Dinorah Arrillaga: narradora de cuentosmitos y leyendas, estudio sus símbolosy trabajo con ellos en mis talleres y consultas terapéuticas
Eduard Vallory: director del programa escola nova 21. Càtedra Unesco
Silvia Blanch i Arnau Careta: Equip Bes
Eva Martínez: mestra, formadora, terapeuta Gestalt, formada en Pedagogia Sistèmica
Gemma López: directora de La Capsa de Colors
Henry ReadheadAssistant Principal, Summerhill School
Idoia Hernaiz: formadora certificada pel Non Violent Comunication Center, organitzo tallers d’introducció i aprofundiment en Comunicació No Violenta
Iolanda Vives: directora del centre de psicomotricitat Tariqa i formadora
Irene Lapuente: fundadora i directora de La Mandarina de Newton SL
Javier Bronchalo: mestre i formador en plataformes on-line
Javier Herrero i Marien Fuentes: directors de Ojo de Agua
Jenny Silvente: mestra i formadora. ICE UAB
Lluna Sepulcre: mestra de l’escola Congrés Indians
Magda Barneda: formadora en Seitai i directora de l’Espaidó
Maria Castellana: Antropòloga i mestra d’educació infantil especialitzada en pedagogia activa i lliure
Marta Berrocal: docent de diferents col·lectius, que inclou professionals de l’àmbit de l’educació formal i no formal, i a la conceptualització i producció de projectes EducArtístics, per a museus i altres institucions socials i culturals
Montse Castellà: Mestra d’educació infantil, psicomotricista i pedagoga sistèmica
Pepe Contreras: Professor UB
Pere Juan: psicòleg, formador i ex director de La Caseta
Silvia Palou: mestra, formadora i directora de l’espai els 3sentits