Seguim amb el Cicle de xerrades: Dijous 9 de novembre; Acompanyant la Música dels infants. Escolta, joc i relació

Seguim amb el cicle de xerrades que un cop al mes organitzem des de l’associació Caiev en relació a temes de criança i educació viva.

Les trobades estan obertes a tothom a un preu de 5 €. Per a les persones Amigues de l’associació Caiev són gratuïtes.

Recordeu que si feu un curs de l’associació Caiev aquest any, ja sou Amigues. I si no és el cas, podeu esdevenir Amics a través del formulari d’aquesta mateixa web, o bé podeu fer-vos socis directament el dia de les trobades-conferències.

Les trobades tenen lloc a l’escola Congrés Indians, de 19 a 21 hores.No cal confirmar assistència prèviament.

 

El proper dijous 9 de novembre: ACOMPANYANT LA MÚSICA DELS INFANTS. ESCOLTA, JOC I RELACIÓ

Des d’abans de néixer, escolta i expressió musical són presents a la nostra vida quotidiana i construeixen la nostra relació amb l’espai, amb nosaltres mateixos i amb l’altre. Fem servir els elements musicals del llenguatge verbal molt abans de tenir consciència del seu significat gramatical. I és que la música és innata en l’ésser humà, una forma de conèixer i viure, personalment i social.

De tant musicals com som, cal que ens preguntem com acompanyar el desenvolupament musical de la infància per a promoure i respectar les identitats. Amb quines activitats i músiques? Com promoure el desenvolupament autònom de l’expressió musical? Quins repertoris oferir i compartir amb els infants, com acompanyar l’audició?

L’escolta de la cultura musical i sonora pròpia dels infants, l’observació del joc i l’exploració sonores del món, i les qualitats sonores i musicals de les nostres relacions humanes ens porten a una revisió del concepte de música sorgit directament de l’exploració d’una idea d’infància, d’ésser i de viure. En definitiva, de la música com a activitat humana i de la pròpia condició de l’ésser.

 JoanManuel Chouciño, músic i musicòleg, especialista en arpes històriques i modernes.

Compagina la interpretació i la docència en diferents nivells educatius, portant de l’escenari a l’aula l’experiència de la música en viu. El seu treball musical amb la primera infància es fonamenta en la interpretació, l’escolta i la documentació de la relació dels infants amb el so i la seva música interior. Ha assessorat el projecte “Paisatges Sonors”, dirigit per Alfredo Hoyuelos i Rocío Galindo i fruit de la col·laboració de les escoles infantils de Pamplona i Sant Pol de Mar.

És membre del projecte Music and Resilience Support d’estudi i promoció de l’ús de la música per al benestar i la salut de les comunitats que pateixen algun tipus de privació, com són, a l’actualitat europea, immigrantsrefugiats i desplaçats.

tol superior en arpa pel Conservatori del Liceu de Barcelona (2000), llicenciat en Història i Ciències de la Música per la Universitat de la Rioja (2011) i Diploma d’Estudis Especialitzats en Musicologia, per la Universitat Autònoma de Barcelona (2005)

 

Deixeu un comentari

• Traduce •
Scroll to Top
WhatsApp Horari whatsApp 11 a 14h i de 17 a 20:30h