El 27 d’octubre comença el curs: Fonaments, Experiències i recursos d’educació viva

Si hi ha alguna persona interessada en gaudir d’aquest curs, es pot inscriure fins el dimarts 17 d’octubre. 

SOLS QUEDEN 3 PLACES DISPONIBLES. Tenen prioritat les persones amigues del CAIEV.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=W359QCah6K4]

Motivacions i objectius del curs:

El món educatiu està immers en un procés de renovació pedagògica en el qual estan apareixent una diversitat de models. L’educació viva és un dels corrents d’innovació que està experimentant un major creixement al nostre entorn. Cada vegada més professionals i famílies opten per crear espais d’educació viva, però sovint afronten aquest procés des d’una manca d’experiència i rigor psicopedagògic.

El curs de fonaments, experiències i recursos d’educació viva pretén ajudar a tots aquests professionals, entitats i persones compromeses amb l’educació viva a trobar referents conceptuals, experiències pedagògiques consolidades i eines d’anàlisi i d’intervenció sobre la realitat que els permetin transformar i crear entorns d’educació viva de qualitat.

En definitiva, el curs pretén oferir un complement a les altres formacions d’introducció i de seguiment d’educació viva que en aquests moments ofereix l’associació Caiev.

El curs té com a objectiu oferir una formació integral que contempli:

 • Presentació d’experiències consolidades d’educació viva
 • Exposició de referents teòrics pedagògics, psicològics, epistemològics i sociològics.
 • Presentació d’estratègies i recursos pedagògics.
 • Pràctica d’eines de creixement integral dels educadors i d’acompanyament emocional als infants i les famílies.

 

Destinataris i estructura del curs

El curs està destinat a professionals de l’educació, estudiants i persones interessades en l’educació viva. Tenen prioritat en la inscripció les persones que ja han fet el curs de seguiment a l’educació viva i el curs d’introducció. Si queden places, s’obrirà la matrícula a d’altres persones.

El curs està dividit en 10 mòduls formatius, 10 caps de setmana, un al mes, de setembre de 2017 a juny de 2018.

L’horari de la formació és divendres tarda de 18:30 a 21 hores, i dissabte tot el dia de 9:30 a 20:30 hores.

 • Els divendres a la tarda hi ha una conferència i debat sobre el tema central del mòdul facilitada per una persona experta en el tema.
 • El dissabte al matí hi ha la presentació d’una experiència d’educació viva consolidada i referent d’aquest model pedagògic. Posteriorment hi ha un diàleg amb les persones impulsores d’aquesta experiència.
 • El dissabte a la tarda hi ha un taller vivencial sobre alguns dels aspectes de la temàtica del mòdul, també facilitat per un professional d’aquest tema.
 • Per acabar el dia, hi ha un espai de reflexió i seguiment dinamitzat pels facilitadors del curs, que té com a objectiu acompanyar l’assimilació del què s’ha viscut i establir les tasques d’aprofundiment.

Entre mòdul i mòdul, es planteja un treball de reflexió i aprofundiment personals de 12 hores al mes. Hi ha una tutorització on-line durant tot el curs i accés a un plataforma digital amb recursos i materials d’aprofundiment. El curs implica també 20 hores addicionals d’observació en espais d’educació viva i possibilitat de pràctiques.

En total el curs té una certificació oficial de 240 hores de formació, repartides en 120 hores presencials, 100 hores de treball personal i 20 hores d’observació. Després de cada mòdul es demana als participants que elaborin una memòria del què han viscut i del què ha significat aquesta vivència. La darrera sessió del curs hi haurà presentació de les memòries de cada persona.

Preu i modalitats de pagament:

El curs té un preu de 160 euros per mòdul, El pagament del curs es fa a través de domiciliació bancària.

Hi ha 3 modalitats de pagament possibles :

 • Modalitat A: Pagament Únic, per anticipat, amb un descompte de 100 €. L’import total és de 1.500 € . Si trieu aquesta opció, heu de fer una transferència al compte de l’ associació abans de l’inici del curs al setembre.( Caixa d’enginyers ES05 3025 0018 9814 0000 8178 )
 • Modalitat B: Pagament Fraccionat per mòduls. Es fan 3 pagaments :
  • Al 1er. Quadrimestre es paguen 640€
  • Al 2on. Trimestre: 480€
  • Al 3er. Trimestre 480 €
 • Modalitat C: Pagament mensual. 9 quotes de 188,88 €

PER A MÉS INFORMACIÓ, PODEU ESCRIURE A educacioviva@gmail.com

Per descarregar-vos el programa del curs de Fonaments, experiències i recursos d’Educació Viva fes clic aquí

Deixeu un comentari

• Traduce •
Scroll to Top
WhatsApp Horari whatsApp 11 a 14h i de 17 a 20:30h